HOOFDPAGINA      

zaterdag 19 november 2011

Waar blijven de media die de Republiek Nederland steunen?

De Telegraaf maakte, voorzover mij bekend, voor het eerst in de 11 jaar dat de RMP bestaat in een artikel melding van de Republiek der Nederlanden. Het staat in een verhaal naar aanleiding van de 400 jarige betrekkingen met Turkije, op telegraaf.nl.
Het blijft vreemd, dat in een land dat van 1588-1806 de enige republiek op de wereld was, ze noemden ons toen ook gewoon "De Republiek"", geen enkele krant, radio of TV station de Republiek Nederland omarmt en steunt met publicaties en uitzendingen. Alle media zijn van licht oranje tot lichtgevend oranje en dat is raar. In peilingen zegt 25% tot 50% voor de Republiek te zijn, afhankelijk van de vraagstelling en dan is het vreemd, dat de media, of moet ik schrijven de oude media, geen enkele aandacht besteden aan de republikeinen in Nederland en onze eeuwenlange republikeinse historie.
In de nieuwe media gaat het beter. Op een aantal sites wordt aandacht besteed aan onze eerdere republieken en opnieuw de Republiek Nederland. Op Internet zijn de republikeinen echter nog te verdeeld, om indruk te maken in Den Haag. Uiteindelijk zal alle aandacht op Internet voor de Republiek en een President toch uitmonden in een aansluiting bij de Republikeinse Moderne Partij, omdat de RMP de enige parlementaire weg is naar de Republiek Nederland. Een of meer zetels voor de RMP in de Tweede Kamer betekent binnen de korste keren een referendum. Een positieve uitslag voor de Republiek durft niemand naast zich neer te leggen en de oranjeclubs in de Tweede Kamer zullen overlopen naar de Republiek en voor een grondwetswijziging stemmen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten