HOOFDPAGINA      

vrijdag 11 november 2011

Wilders blaast met onderzoek naar terugkeer gulden de eurozone en de EU op

Het was al bekend, dat er in de wandelgangen gesproken werd over het einde van de eurozone en de EU, maar nu Wilders in Nederland naar buiten treedt met een statement over een onderzoek naar de terugkeer naar de gulden is het hek van de dam. Er waren nog weinigen die geloofden in een toekomst voor de eurozone op deze wijze en de EU in deze vorm, dat zullen er nu nog veel minder zijn. Wilders is bekend in Europa door zijn haat jegens de Islam en alles wat ermee samenhangt, dus heeft het statement dat hij nu maakt met de terugkeer naar de gulden, invloed op de stemming in de EU ten aanzien van de euro.
In Duitsland waren ook al wel geluiden over terugkeer naar de mark, maar nooit zulke prominente en of bekende politici. Wilders uitlatingen zullen worden opgepikt in Europa, waarmee de kans op het einde van de eurozone en de EU in deze vorm enorm is gestegen.
Wat er nu precies allemaal is fout gegaan met de euro in zijn korte geschiedenis is niet meer zo interessant. Belangrijk is nu hoe wil en kan Europa verder. Mijn voorkeur gaat uit naar een West- of Noord-Europese Unie met Frankrijk, de Beneluxlanden, Duitsland, Oostenrijk, de Scandinavische landen, de Baltische Staten, Polen en Groot Brittannië. Een unie met een nieuwe eigen munt.
Jan K. de Jager reageerde op Wilders plan. Hij zei, dat Wilders zich moet neerleggen bij de euro.
Nederlandse volk maakt zich zorgen over geld, nu de eurocrisis voortduurdt. 22% Zou zelfs bereid zijn geld in te leveren voor terugkeer naar de gulden. Mijn advies, geen paniek en gewoon Duitsland volgen.
Duitsland houdt rekening met Grieks vertrek uit de euro, tenminste dat meldt Der Spiegel op basis van een geheim rapport.
Terug naar de gulden? Desastreus schrijft telegraaf.nl. Een nieuwe Europese unie van de Noord- Westelijke Europese landen kan ik mij wel voorstellen, met een nieuwe eigen munt, bijvoorbeeld de ecu.
Presidentskandidate Le Pen wil Frankrijk uit de eurozone en daarmee is het einde van de eurozone wel in zicht.
NL economen pleiten voor vergroten van steunfonds. Na de bekendmakingen van Wilders en mevr. Le Pen in Frankrijk lijkt dat spreken tegen beter weten in.

1 opmerking:

han zei

jaja,er komen steeds meer barsten en scheuren in europa en de euro.
hoe het uitpakt weet ik niet ik niet.
weet wel dat het ons al erg veel geld heeft gekost en dat als we zo door gaan het nog maar het begin is van het inleveren en het ons nog veel meer geld gaat kosten.
dit met veel gevolgen voor de maatschappij.
het zal een harde en duure maatschappij worden.
de euro zo ons veel brengen,dit is een van die dingen die we krijgen als we niet oppassen

Een reactie posten