HOOFDPAGINA      

donderdag 10 november 2011

Tijdens onze Republiek schoot de VOC op alles wat haar schepen aanviel

Oranje/Opstelten gaat reders vervolgen, die gewapende beveiligers op hun schepen inzetten tegen piraten. Belachelijk. Bijna alle Europese landen staan gewapende beveiligers tegen priraten toe op hun koopvaardijschepen en oranje/Opstelten gaat het Nederlandse volk vervolgen, dat zijn bezit beschermt. Nogmaals belachelijk voor een land dat groot werd met onze Republiek(1588-1806) en de door onze Republiek uitgevonden eerste naamloze vennootschap op de wereld, de Verenigde Oost Indische Compagnie. De VOC was tijdens onze Republiek berucht en wereldberoemd. De VOC schoot op alles en iedereen die haar schepen aanviel. En dat land, waar Oranje tegenwoordig de dienst uitmaakt, zo lang het nog duurt, dat land verbiedt nu haar eigen volk zijn bezit te verdedigen.
Weg met Oranje en leve de Republiek. Wij begrijpen ook dat je niet iedereen kunt bewapenen en een permissie tot gewapend geweld kunt geven, maar wat nodig is nodig en beveiligers op koopvaardijschepen, in dienst van de overheid en betaald door de reders, moet kunnen.
Balkenende wilde destijds goede sier maken met de VOC mentaliteit, maar dat was huichelarij, want de VOC was van onze Republiek en Balkenende was van Oranje en Oranje en de Republiek dat past niet bij elkaar. Opstelten bewijst dat in opdracht van Van Oranje Nassau maar weer eens, door de VOC mentaliteit van toen nu strafbaar te stellen.
Natuurlijk deed de VOC ook van alles fout, mensenhandel en slavernij bijvoorbeeld, maar dat deed toen iedereen en is geen reden om ons te schamen voor ons verleden. De VOC deed ook veel goed, we danken er nog altijd in belangrijke mate onze welvaart aan. Per saldo mogen we gerust trots zijn op onze VOC.
Tegen de reders zeg ik; de RMP steunt u, steunt u de RMP.

2 opmerkingen:

xxxx zei

Wel van een zeeman hoorde ik, russische schepen hebben ook zo de gewoonte de laadboom uit te zwaaien over de kade van die piratenlanden met wat opgeknoopte piraten die daar een paar dagen in de tropenzon hangen, en het middel schijnt goed te werken!

Verwijderd zei

Kortom de V.O.C kan niets anders dan een piraten mentaliteit hebben gehad, wie de geschiedenis goed bestudeerd zal er al snel achter komen dat de geschiedenis gemanipuleerd werd waarmee alle negatieve hoofdstukken van de V.O.C zijn weggepoetst met de mentaliteit dat de Nederlandse politiek en samenleving trots zouden moeten zijn omdat Nederland met piraterij, roven en stelen groot is geworden. Dit zelfde argument geld voor al die koningshuizen die in de loop van de eeuwen al hun rijkdommen bij elkaar hebben geroofd waar de geschiedenis niets meer over vermeld, terwijl er van de echte geschiedenis geen zak meer over is omdat een groot deel van de geschiedenis van de mensheid drastisch gemanipuleerd werd omdat het de herschrijvers en de machtige lieden hiervoor verantwoordelijk waren om de geschiedschrijving rooskleuriger te herschrijven dan in de realiteit het geval is geweest. Het kwam simpelweg voordeliger uit voor al die lieden aan de macht om de geschiedenis boeken te vullen met deels verkrachte verhalen die nergens op sloegen.

Een reactie posten