HOOFDPAGINA      

dinsdag 1 november 2011

Het is moedig van Papandreou om een referendum over het EU akkoord te organiseren

Democratie is afgeleid van het Griekse demos(volk) en krateo(heersen). De oudste democratie was in Athene in de Griekse oudheid. Logisch dus dat premier Papandreou met een referendum voor de dag kwam om het volk te laten beslissen wat het beste is voor Griekenland in de gegeven zeer complexe situatie. Hij, Papandreou, doet niets anders dan terugvallen op zijn eigen historie.
De kans dat het Griekse volk het EU reddingsplan voor hun land afwijst is groot, volgens peilingen zal 60% tegen stemmen. Wat er dan met Griekenland gebeurt is nu nog niet duidelijk, waarschijnlijk zullen ze dan de eurozone verlaten en hun eigen oude munt weer moeten invoeren. De oranje Politici in Nederland zijn nu al bang, dat de Grieken het reddingsplan inderdaad zullen afwijzen en dat daarmee de euro en de EU imploderen. Met het instorten van de euro en de EU komt Europa zeker tijdelijk in een flinke crisis en chaos en daarmee zal ook zeker het oranjeregime in Nederland instorten onder druk van de Republiek en de Republikeinse Moderne Partij. De beurs liet vandaag al een grote daling van de koersen zien, door het Griekse referendum voornemen. De oranje politici kunnen dan naar hun baantje fluiten of ze moeten tijdig overlopen naar de Republiek en de Republikeinse Moderne Partij.
De RMP eist een referendum in Nederland over de staatsvorm republiek voor/tegen. Van 1588-1806 was Nederland de enige republiek op de wereld, onze eigen historie dus. De partij rekent bij genoemd referendum op een ruim VOOR van het Nederlandse volk en de partij zal dan verder zorgen voor de realisatie van de Republiek Nederland met de eerste President.
Bent u nu al voor de Republiek? Meldt u aan! Voor slechts €12 per jaar bent u lid van de Republikeinse Moderne Partij, doneren kan al vanaf €1,-.
Updates:
G20 roept Papandreou op het matje over het door hem aangekondigde referendum. Ik hoop vooral, dat Ppandreou zich door de G20 of anderen niet van zijn voornemen laat afbrengen.
De PvdA neemt zegt nu al afstand van het steunpakket voor Griekenland, maar de PvdA draait en buigt voor oranje zodra het er op aan komt. Zonder de steun van de PvdA zou oranje/Rutte vallen, dus draait de PvdA wel weer. Laat vallen die oranjeclub en kies voor de RMP.
Europa verbijsterd door de Grieken
In Tweede kamer nog geen JA voor het tweede reddingsplan Griekenland
Grieks referendum al volgende maand mogelijk
Pas aanvullend geld voor Griekenland na het referendum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten