HOOFDPAGINA      

maandag 21 november 2011

Het bang maken met een oorlog als de EU uiteenvalt

Eerst waarschuwde Angela Merkel voor een mogelijke oorlog als de EU uiteen zou vallen en nu wordt ze gevolgd door de Poolse minister van Financiën Jacek Rostowski . Ook de oranje Nederlandse politici laten zich graag uit over een oorlog als de EU uiteenvalt. Van de oranje Nederlandse politici is het zeker bangmakerij van de anderen zou ik het niet weten. Valt de EU uiteen in deze vorm, zal er zeker een andere unie of meerdere unies voor in de plaats komen. te denken valt aan een Noord West Europese Unie en een zuidelijke Europese unie. Frankrijk zal zeker toetreden tot de eerste en Frankrijk en Rusland zijn de enige landen in Europa met een arsenaal atoombommen.
Een gewapende strijd tussen nieuw te vormen unies zou natuurlijk kunnen, door schaarste aan voedsel en grondstoffen bijvoorbeeld, maar erg groot is de kans niet dunkt mij zo. Vergeet niet, dat er altijd nog grootmachten zijn, de VS, China en Rusland en dat de Verenigde Naties nog altijd bestaan. De Verenigde Naties hebben al menig oorlog voorkomen en zullen hun uiterste best doen om een Europese oorlog te voorkomen, dat kunnen ze beter dan de ECB. Maar een geweldsuitbarsting blijft natuurlijk mogelijk.
De Republiek Nederland heeft in het verleden diverse oorlogen overleeft en is zelfs ontstaan in 1588 tijdens de 80 jarige oorlog tegen de Spanjaarden. Helaas heeft de Republiek de bezetting door Napoleon in 1806 en daarna de staatsgreep met Britse steun in 1813, niet doorstaan. Het gegeven dat sinds 14 september 2000 de Republikeinse Moderne Partij bestaat betekent dat onze Republiek niet vergeten is en op het punt staat Van Oranje Nassau af te zetten voor een President. Niet via een (burger)oorlog, maar via een referendum. Leve de Republiek en we laten ons niet afschrikken door de angst voor een oorlog van anderen.
Update:
Wellink schaart zich in de rij van twijfelaars over voortbestaan eurozone, Het is wat laat, de reactie van Wellink, maar ook zijn uitlating zal bijdrage tot het verder instorten van de eurozone.
Oranje/VVD'er Bolkenstein wil opsplitsen euro De oranjeclub is verdeeld over het redden van de euro.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten