HOOFDPAGINA      

vrijdag 20 mei 2011

Rutte en Wilders kennen beiden de begrotingsregels niet

Rutte verwijt Wilders de begrotingsregels niet te kennen.
Wilders beweerde, dat als Griekenland het geld niet terugbetaalt, het de regering dan niet bij hem aan moet kloppen voor steun voor nieuwe bezuinigingen. „Een van de legere frases” van de heer Wilders, noemde Rutte dat vrijdag, na de ministerraad. Rutte beweerde, dat noodleningen aan banken en landen „buiten het kader” vallen, wat betekent dat er geen bezuinigingen tegenover hoeven te staan als de lening niet wordt afgelost. Wel zal de staatsschuld erdoor oplopen, aldus Rutte. Bron telegraaf.nl.
Ze begrijpen het beiden niet blijkbaar. Betaalt Griekenland zijn schulden niet terug, kan de Nederlandse staat en dus de belastingbetaler fluiten naar de miljarden aan garanties en leningen aan Griekenland. Inderdaad loopt daarmee aanvankelijk slechts de staatsschuld op, maar die zal weer afgelost moeten worden met geld van de belastingbetaler. Geld voor deze aflossingen wordt niet ontvangen van Griekenland, dus zullen de belastingen omhoog moeten of zal er weer bezuinigd moeten worden om de miljarden aangewend voor garanties en leningen aan de Grieken af te lossen en de rente te betalen.
De Grieken speculeren er bovendien ongegeneerd op, dat de EU hen er toch niet uitzet, dus die gaan gewoon door met het opmaken van het EU geld, dat wij betalen.
Wat mij betreft is het moment daar om overleg te voeren met de Duitsers en Fransen over de wens en de mogelijkheid Griekenland uit de EU te zetten.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Een uitstekende oplossing: Griekenland moet uit de EU gezet worden.
Ze weten nu al dat Griekenland de lening nooit zal kunnen afbetalen, zelfs als ze het nog zo graag zouden willen. Ondanks dat gooien we nog wat miljarden belastinggeld die kant op. Wilders mag het volgens Rutte dan niet begrijpen. 1 ding begrijpt Wilders prima....de burgers van NL. Die zijn het namelijk zat om krom te liggen voor de geldverslindende machine in Den Haag.

Anoniem zei

het is 'hen' en niet 'hun' er toch uitzet

Ben Van Herwijnen zei

@editspace Volgens Onze taal, waar ik het opzocht, heb je vermoedelijk gelijk. Daarom heb ik het maar veranderd.

Maarten van Rossum zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Maarten van Rossum zei

editspace, het zijn wij het volk die de rekening betalen voor het geblunder van de gestudeerde elite. En als we de Franse revolutie straks als voorbeeld nemen, zijn het "hen" die straks onder de guillotine liggen, niet wij.

alex zei

Beste Ben en Hans, en wat denkt de RMP dat de gevolgen zijn voor Nederland op het moment dat Griekenland uit de Euro en de EU wordt gezet?

Een simpele geest zou dan denken dat daarmee al onze problemen met Griekenland zijn opgelost. Griekenland zijn problemen, zijn dan enkel hun problemen.

De werkelijkheid is echter veel erger, Rutte weet dat, Wilders weet het ook maar wil het niet zeggen want zijn stemmers zouden het niet kunnen snappen. Griekenland uit de Euro en de EU zetten kost Nederland en de Nederlandse bevolking mogelijk veel meer dan het geld wat er nu wordt ingepompt.

De situatie met Griekenland is het bewijs dat massademocratie een ramp is voor de wereld. Te veel mensen met een gebrekkig inzicht roepen wat ze denken.

Een reactie posten