HOOFDPAGINA      

zaterdag 4 april 2015

Discriminatie van republikeinen in NLRepublikeinse rijksambtenaren laat het oranje-regime trouw zweren aan de Grondwet(akkoord), maar ook nog eens expliciet aan de Koning en dat kan niet.

Daarmee dwingen ze republikeinen af te kiezen tussen hun baantje of hun politieke overtuiging verloochenen en dat is discriminatie van republikeinen.
De RMP heeft dit gemeld aan het ministerie van BZK en ook alle 2e K fracties per email en telefoon gewezen op het discrimineren van republikeinen in NL.
Hun reacties vindt u elders op dit blog en die komen erop neer, dat wij dat niet zo moesten zien en blablabla.
Wij bepalen zelf wel hoe we dit moeten zien en we noemen het dan ook discriminatie.

5 opmerkingen:

Mordanicus zei

Is dit uw nieuwe speerpunt ipv. het plichtsverzuim van de koning mbt de RvS?

Ben Van Herwijnen zei

Het plichtsverzuim jegens de Grondwet weegt natuurlijk zwaarder en is niet te vergelijken met de hier genoemde discriminatie.
Iemand die lid is van onze partij en dus kan aantonen dat hij republikein is, expliciet trouw laten zweren aan de Koning is een vorm van terreur van de orangisten tegen de republikeinen.
Al is godsdienst geen politiek het is toch best een beetje vergelijkbaar met een katholiek en of protestant verplichten dagelijks de moskee te bezoeken voor gebed.
RMP leden kunnen dat dan ook maar het beste weigeren en voorleggen aan een rechter als ze toch de ambtenarenbaan in kwestie willen.

Ben Van Herwijnen zei

@Mordanicus nog een aanvulling

Dat weigeren is eenvoudig, want je wordt eerst aangenomen voor een ambtenarenfunctie en daarna leggen ze pas de eed/belofte aan je voor.
Ben je lid van onze partij zal een rechter je ongetwijfeld verschonen van het afleggen van een eed van trouw expliciet aan de Koning en oordelen dat een van trouw aan alleen de Grondwet afdoende is.

Mordanicus zei

Dus binnenkort mogen we weer een post over het verzuim jegens de grondwet verwachten?

Ben Van Herwijnen zei

Ja dat blijft na de Republiek het belangrijkste punt tot dusver. Helaas kan ik niets toevoegen aan wat ik al eerder meldde. Dat staat nog altijd.
Alle correspondentie over dit plichtsverzuim tussen mij, de minister-president en Willem Alexander v. Oranje Nassau vind je hier

Een reactie posten