HOOFDPAGINA      

maandag 6 april 2015

Griekenland zoekt steun bij Rusland en dat komt ons niet slecht uit

De Grieken kloppen aan bij Rusland om hun problemen op te lossen. De EU kan de Griekse last niet meer dragen en de Grieken zien een logische uitweg door bij de Russen aan te kloppen.
De stringente scheiding tussen Oost en West is niet meer zo stringent sinds de val van de Sovjet Unie Hun financiële nood noopt de Grieken de EU sancties tegen Rusland maar even opzij te zetten en te proberen hun eigen handel met Rusland weer op gang te brengen om de nodige pecunia te verdienen.
Economische wetten gelden tegenwoordig ook voor Rusland en de Grieken maken daar gebruik van.
Rusland valt niet meer te negeren en zeker niet te isoleren. De Grieken hebben dat als eerste goed begrepen.

De EU kan ook zijn voordeel doen met Rusland, door bijvoorbeeld de Russen voor te houden, dat het zeer logisch is dat zij grote aantallen vluchtelingen opnemen uit Syrië, omdat zij het bewind van Assad steunen en omdat zij het meeste ruimte hebben van alle landen op de wereld en ook nog eens hun bevolking afneemt.
De EU kan misschien een deal sluiten met Rusland. Oekraïne bij de EU is nog altijd vergelijkbaar met Vlaanderen bij Frankrijk. Oekraïne geen EU lid maar bijvoorbeeld een partnerschap en ook geen NATO lid, waarmee Oekraïne tot de Russische invloedssfeer blijft behoren in ruil voor de opvang in Rusland van asielzoekers, waarvan die uit Syrië de hoofdmoot vormen..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten