HOOFDPAGINA      

dinsdag 8 maart 2011

ProRepublica heeft geld, leden en doet niets

ProRepublica is een verzameling van merkwaardige lieden. Ze hebben, ruw geschat, tussen de duizend en tweeduizend leden, die jaarlijks €15 contributie betalen en ze hebben nog leuke donaties volgens Bob Elbracht. Een geschat ledenaantal van 1500 x €15 is 22.500 per jaar aan contributie + een paar duizend aan donaties is een jaaropbrengst van €25.000 Euro. Ik ga er niet over, maar je vraagt je wel af wat doen ze met dat geld? Een partij oprichten kost €500 en deelnemen aan verkiezingen kost een waarborgsom van €11.000. Bedragen die ProRepublica makkelijk kan betalen. Verdere kosten hebben ze niet veel. Toch doen ze niets met al dat geld en dat is koren op de molen van Van Oranje Nassau.
Ze romen de republikeinse markt af met hun vrijblijvende benadering van de Republiek. Veel mensen spreekt het blijkbaar aan, om leuk te kunnen discussiëren over de Republiek en Oranje zonder een beslissende keuze te maken voor een van beide.
Tegen ProRepublica zeg ik: "sluit u aan bij de Republikeinse Moderne Partij voor de volgende verkiezingen of ga zelf deelnemen aan de volgende verkiezingen".
De tijd is er rijp voor, met de opstanden in Noord-Afrika en het compromitterende privé-bezoek van mevrouw Van Oranje Nassau aan een Sultan, die met geweld de opstand in zijn land moet onderdrukken.

9 opmerkingen:

Unknown zei

Ben van Herwijnen is een vreemd type, die vage blogposts plaatst, onverstaanbare en onbegrijpelijke filmpjes op internet zet, bij iedereen te pas en te onpas zichzelf promoot als eerste president van een republiek (as if...!), discutabele personen in zijn partij opneemt, consequent over "Van Oranje Nassau" spreekt, terwijl deze lieden niets met Oranje noch met Nassau te maken hebben, bizarre tweets plaatst waarin hij foute Bouterse enthousiast feliciteert met zijn verkiezing.

Ik zou wel eens willen weten waar al die donaties die door mensen via de telefoon / paypal / sms etc. naar toe gaan. Ik denk naar Ben zelf. Hij moet toch ook leven?

Tegen Ben van Herwijnen zeg ik: "hou je mond over andere republikeinse bewegingen en kijk eerst eens naar jezelf.

Nee, geef mij maar Pro Republica. Die timmeren echt wel aan de weg

Ben je trouwens niet in de war met het NRG, of tegenwoordig Republikeinen.nl?

Volgens mij zit Bob elbracht helemaal nergens meer bij, dus wanneer heb jij hem voor het laatst hierover gesproken?

Ben Van Herwijnen zei

@Couch

Je hoort niet tot mijn fans begrijp ik, jammer maar er zijn er nog 17 miljoen over.

Maarten van Rossum zei

Beste Couch,
U voldoet precies aan de wensen van Mevrouw van Oranje, haar verdeel en heers strategie werkt uitstekend bij sommige "republikeinen" heel jammer. Leve de Republiek Nederland, de gedachte "Eendracht maakt macht" is toch niet zo moeilijk te begrijpen?

Lex zei

@Couch Eindelijk eens iemand die hetzelfde denkt als mij. Ben reageert totaal niet op jouw reactie en vervolgens komt vriendje Hans ook om de hoek kijken om Ben te verdedigen. Het enigste wat de RMP dwarszit is het ledental van ProRepublica want dat had ook hun ledental kunnen zijn. Maar het zijn nou juist de republikeinen die weten waarom ze niet lid moeten worden van de RMP. Ben en Hans kunnen zeggen van mij dat ik geen republikein ben zolang ik geen lid word, ik weet zelf wel beter en Ben is indertijd al sponsoring misgelopen van vele honderdenduizenden euro's, als hij maar iets aan had willen nemen en had willen samenwerken met mij en anderen. Ja, op een moment houd het op.

Bij de gedachte 'Eendracht maakt macht' is het wel de bedoeling dat dat moet geschieden met intelligente personen. Daarbij zijn beide RMP'ers uitgesloten.

Excuseer me, ik ga even het Roemeense radiojournaal van 16:00 luisteren.....

Ben Van Herwijnen zei

@Couch en Lex

“Those that say it can’t be done should get out of the way of those doing it” Chinese Proverb

Maarten van Rossum zei

Hallo hier is vriendje Hans, beste Lex ik heb jouw nergens niet een echte republikein genoemd en dat zal ik ook nooit doen, dus leg mij geen dingen in de mond die ik niet heb gedaan. Je hebt duidelijk niet mijn column gelezen van gisteren. Hier nogmaals de link http://statengeneraal.blogspot.com/2011/03/mensenrechten-verdwijnen-daar-waar.html
En als we nu samenwerken in plaats van mekaar met onbenullige dingen te beschuldigen des te eerder is ons ideaal werkelijkheid en het enigste wat mij dwarszit is mevrouw van Oranje.
En wat betreft die intelligentie dat valt wel mee denk ik en als ik zie hoe jij hele verhalen als reactie plaatst, ga dan liever schrijven voor ons gezamenlijk ideaal, maak van je gezever een wapen en word columnist bij de RMP.
Nogmaals elkaar beschuldigen van onbenullige dingen komt zo infantiel over op republikeinen in spe en denken dan als de verdeeldheid zo groot is onder de republikeinen, wat heeft het dan nog voor zin om republikein te worden?
"1 pen kun je breken maar 100 niet meer" vergeet dat nooit beste Lex, mede republikein! Lang leve de Republiek Nederland, leve de republikeinse gedachte "Eendracht maakt macht"

Maarten van Rossum zei

Sorry Lex verkeerde link in het artikel zat nog in de buffer, hier is de goede link
http://statengeneraal.blogspot.com/2011/03/verdeel-en-heers-tactiek-doorzien.html

Lex zei

Op dat verhaal kom ik terug alleen niet nu maar later vandaag of morgen

Maarten van Rossum zei

Ok, en hopelijk zie je in dat mijn bedoelingen slechts het herstel van de Republiek Nederland ten doel hebben, nogmaals ik heb niets tegen jou of wie dan ook laten we dat goed begrijpen! En ik hoef Ben niet te verdedigen dat kan ie zelf wel, ik tracht slechts om van de eenheid onder de republikeinen weer een macht te maken, zodat we samen weer dat kunnen worden wat we eens waren, namelijk echt vrij en onafhankelijk!
Leve de Republiek Nederland, "Eendracht maakt macht" samenwerken aan het herstel en niet aan afbraak van ons gezamenlijk ideaal.

Een reactie posten