HOOFDPAGINA      

vrijdag 4 maart 2011

Gijzeling in Libië vermoedelijk verzwegen tot na de verkiezingen

Het heeft er alle schijn van dat de gijzeling in Libië werd verzwegen door de coalitie tot na de verkiezingen. De gijzeling vond plaats op zondag en pas donderdag kwam men met reacties naar buiten. Het lot van de militairen zou zo ondergeschikt gemaakt zijn aan het belang van de verkiezingen. Alle bezorgdheid, die Hillen nu uit dient men dus met dit gegeven in het achterhoofd te beoordelen. Internationaal is het van belang of de Nederlanders, die men wilde evacueren, in levensgevaar verkeerde, zo niet dan staat Libië in haar recht en wordt de vrijlating van de militairen een zeer moeilijke zaak. Libië zal er alles aan doen hun vrijlating te koppelen aan de sancties tegen het land en de vervolging van Kaddafi door het Internationale Strafhof in Den Haag.
Vreemd, dat ze het in Den Haag zo lang hebben kunnen verzwijgen. Blijkbaar heeft ook CNN en of Al Jahira het niet eerder naar buiten gebracht. Erg moreel verantwoord jegens de slachtoffers is het allemaal niet.

De Republikeinse Moderne Partij steunt natuurlijk onze drie gevangen genomen militairen en spreekt de hoop, dat ze snel vrij mogen komen.
Update:
De hele operatie was niet nodig geweest volgens piloten van de Libisch-Maltese luchtvaartmaatschappij Medavia. Kortom er zit een verdacht luchtje aan deze operatie.
Interessant is ook de op Internet uitgelekte Audio helikopter

1 opmerking:

JaGo zei

Tja, het had zo'n mooie stunt kunnen zijn zo vlak voor de verkiezingen. En ja, wanneer dit dan mislukt dan is dat beoogde effect juist omgekeerd. We zullen het nooit weten omdat het kabinet dit heeft verzwegen onder het mom van stille diplomatie, daar kom je uiteraard altijd mee weg.
Maar goed, het is gebeurd en nu de brokken. Zou zeggen bied openlijk excuses aan mijnheer Kaddafi, humanitaire missie blablabla en fluister hem vervolgens in zijn diplomatieke oor dat hij 2 weken de tijd heeft om glorieus onze 3 mensen daar vrij te laten. En zo niet, dan blazen we het tentdak van hem en zijn familie eraf. Misschien houdt hij nog genoeg van zijn familie?
JaGo

Een reactie posten