HOOFDPAGINA      

woensdag 9 maart 2011

Niet alleen joden hebben recht op beveiliging

De PVV wil de staat laten opdraaien voor beveiliging van Joodse instellingen, bron telegraaf.nl
Een kortzichtig verhaal, want de veiligheid van alle burgers is een taak van de staat. Winkeliers, voetbalclubs, de horeca, Schiphol enz. zij allen hebben recht op beveiliging door de staat.
In de particuliere beveiliging is een totale wildgroei ontstaan ten koste van de politie. Particuliere beveiliging heeft voordelen, maar ook grote nadelen. De inzet van particuliere beveiliging is wat makkelijker op moeilijke en onregelmatige werktijden, maar ze missen het gezag van de agenten, omdat ze niet van vuurwapens zijn voorzien en hun mogelijkheden tot optreden tegen misdadigers, daardoor sterk beperkt worden.
Qua kosten maakt het nauwelijks wat uit, of de beveiliging geschiedt door particulieren, door agenten of door straatcoaches in dienst van de staat. De opmerking van de PVV is een goede aanleiding voor de politiek om zich eens te bezinnen op het in dienst te nemen als politieagent van particuliere beveiligers en ze van overheidswege in te zetten daar waar nodig.

1 opmerking:

Maarten van Rossum zei

Ze kijken bij de PVV niet verder als dat hun neus lang is en alleen naar de hoeveelheid geld die er uit Israel komt om haat te kunnen zaaien in Nederland. En ondertussen wel gedoogsteun geven aan mevrouw van Oranje, Geert Wilders van blowende punker naar elite Oranjeclown met een zionistisch tintje eraan, wie daar nog op stemt is rijp voor de vlaaienfabriek!

Een reactie posten