HOOFDPAGINA      

donderdag 15 september 2011

Berlusconi heeft de Duitse bondskanseliere zeer grof beledigd en Europa moet hem nu laten vallen

De populaire geslaagde zakenman uithangen, die het politiek ook wel eens even zou maken is Berlusconi lang goed afgegaan, maar nu heeft hij toch een grove fout begaan. Is het waar, dat Berlusconi in uitgelekte telefoontaps heeft gezegd, dat Angela Merkel een on****bare dikke kont heeft, moet ik bij deze partij trekken voor de fatsoenlijke omgangsvormen, zelfs in de internationale politiek. Het betekent, dat Berlusconi het mag bekijken wat mij betreft en ik kies voor het fatsoen van Duitsland met Angela Merkel en andere landen, die wel het fatsoen in acht nemen.
Berlusconi heeft met deze opmerking meteen duidelijk gemaakt, waarom hij nooit President van Italië is geworden, hij is daar totaal ongeschikt voor.
Italië heeft waarschijnlijk binnenkort Duitsland nodig voor financiële steun om zo in de eurozone te blijven. Duitsland zou wel helemaal op het achterhoofd gevallen zijn om in deze situatie nog steun te verlenen aan Italië. De enige mogelijkheid is nog, dat Italië Berlusconi nu echt direct aan de kant zet en vervangt door een fatsoenlijke premier en dat Italië daarna excuses aanbiedt voor het gedrag van hun dan oud-premier Berlusconi. Berlusconi zal ook uit de top van de Italiaanse politiek moeten verdwijnen, mag je aannemen. De Europese politieke top kan bijna niet anders dan zich van Berlusconi afkeren.
Alles onder het voorbehoud, dat het juist is wat wordt beweerd over Berlusconi's opmerking over het achterste van Bondskanseliere Merkel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten