HOOFDPAGINA      

woensdag 21 september 2011

Het is altijd net niet echt al dat gedoe in de Tweede Kamer en regering

Wilders heeft zich in zeer originele woorden uitgelaten over Cohen die hij een 'bedrijfspoedel' noemde. Ik weet niet wat dat is een bedrijfspoedel, maar het is te waarderen in Wilders, dat hij probeert om wat schwung in de oranjeclubs te brengen met dit soort opmerkingen. F. Halsema noemt deze wijze van uiten van Wilders, zelfhaat. Vergezocht lijkt mij zo. Hoe het ook zij, toch blijft al het oranje gedoe in Tweede kamer en kabinet in mijn visie altijd steken in gestoei, omdat ze alles nastreven behalve de hoogste. politieke positie, die van staatshoofd.
Politieke partijen werden uitgevonden in de VS ergens rond 1780. Het waren groeperingen rondom leiders in de Amerikaanse politiek, wat in 1789 resulteerde in de eerste President op de wereld, George Washington. Later kregen deze groeperingen structuur en dat was nodig omdat voortaan elke 4 jaar een President moest worden gekozen, alsmede allerlei andere politieke functies. Van oorsprong gaat een politieke partij dus voor het presidentschap van een land. In Nederland zijn het groeperingen, die Van Oranje Nassau steunen in hun streven om van de vroegere Republiek Nederland een koninkrijk te maken. Politieke partijen zijn ontstaan in de republiek Verenigde Staten ten tijde van de overname door de VS van onze toenmalige Republiek der 7 Verenigde Nederlanden. Zij moesten wel gaan voor President, omdat de VS die functie in 1789 had uitgevonden nadat ze de Britse vorst hadden buiten gegooid en ze een leidende figuur nodig hadden in hun van ons overgenomen republiek. De VS was een nieuw land zonder koningen traditie, zo werd de President uitgevonden.
Onze Republiek Nederland, die we toen nog waren, heeft een grote fout gemaakt, door niet meteen de President van de VS over te nemen en een President te kiezen voor onze eigen Republiek. Had men wel meteen de VS gevolgd, was van Oranje Nassau nooit meer aan de macht gekomen. Een historische fout dus, maar niet onherstelbaar. De Republikeinse Moderne Partij bestaat sinds 2000 om het tij te keren en van Oranje Nassau met een referendum weg te stemmen voor een President.
Algemene beschouwingen
De SP en PvdA verwijten, zoals altijd, de VVD de lagere inkomens af te knijpen ten faveure van de rijken, maar dat doen ze altijd. Het CDA heeft als middenpartij alle betekenis verloren. De nieuwe middenpartij is de Republikeinse Moderne Partij, maar de RMP zit helaas nog niet in de Tweede kamer. Voor slechts €12 per jaar bent u lid van de Republikeinse Moderne Partij, doneren kan al vanaf €1,-. Neem actie en we zitten binnenkort wel in de Tweede Kamer.
Niemand maakt ons wijs dat 90% van NL voor Oranje zou zijn terwijl 90% van de wereld juist onze Republiek van vroeger heeft overgenomen. Republikeinen neem actie en meldt u aan voor de RMP of doneer. Nu mortiergranaten op rechtbanken worden afgeschoten, is de enige conclusie, het is afgelopen met het oranjeregime.
Roemer noemt de crisis geen natuurverschijnsel, "maar is volledig te wijten aan politiek falen, aan menselijk handelen, aan de politieke keuzes die eraan ten grondslag liggen”. Roemer is een exponent van de stroming van de maakbare wereld blijkbaar. Tot op zekere hoogte kan de mensheid dingen regelen, maar er is altijd het ontbrekende deeltje waar de mens geen greep op heeft en daarom ontstaat een crisis waar we nu in zitten. De tijd heelt alle wonden en ook deze crisis gaat voorbij, maar dan zal het naar verwachting wel afgelopen zijn met de eurozone en de EU in deze vorm.
Zie ook het overzicht van de algemene beschouwingen
Tussen alle gestoei door tijdens de algemene beschouwingen, pleitte Wilders voor een referendum over de bouw van minaretten en een referendum over verdere steun aan zwakke eurozone landen. Daar ben ik voor en dan meteen daarna een referendum over de Republiek Nederland Voor/Tegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten