HOOFDPAGINA      

woensdag 14 september 2011

14 september, de dag van de Republiek

Op 14 september 2000 was het zover en werd in Zaltbommel bij notariële akte opgericht, de Republikeinse Moderne Partij. De RMP is de eerste republikeinse partij in de Nederlandse geschiedenis. Alle landen waar een republikeinse partij werd opgericht werden ook een republiek. Gegeven onze lange republikeinse historie, verwachtte de RMP bij de oprichting in 20 jaar de Republiek Nederland te realiseren met de installatie van de eerste President.
Van deze 20 jaar zijn er nu 11 verstreken. Jaren waarin we een enorme ervaring hebben opgebouwd met de tegenwerking door Oranje en de Britse Windsors. Een tegenwerking, die we tot dusver allemaal hebben weerstaan en die in betekenis en intensiteit afneemt, kan ik u mededelen. Zodra het breekpunt, waarop de RMP doorstoot naar de Tweede kamer, is bereikt, gaat het allemaal heel snel en is het, via een referendum, in een paar jaar geregeld.
Nederland had al drie keer eerder een republiek:
De Verenigde Provinciën van 1588-1648
De Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden van 1648-1795
De Bataafse Republiek van 1795-1806
Kortweg bijgenaamd "De Republiek", een aanduiding die internationaal wereldwijd zeer bekend was, omdat we toen de enige republiek op de wereld waren tot omstreeks 1780 de VS als eerste de Republiek van ons overnamen.
U kunt de realisatie van de Republiek Nederland enorm bespoedigen. Voor slechts €12 per jaar bent u lid van de Republikeinse Moderne Partij, doneren kan al vanaf €1,-. Doe het vandaag nog en de Republiek is zo een feit.
14 September 2000 was een keerpunt in onze geschiedenis en daarom wordt het door ons jaarlijks gevierd en hebben we deze dag uitgeroepen tot "Dag van de Republiek". In de toekomst, zodra de Republiek Nederland een feit is en eerste dag van de Republiek in de zomer valt, wordt dat de datum en is het een nationale feestdag. Voor nu LEVE DE REPUBLIEK!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten