HOOFDPAGINA      

donderdag 23 juni 2011

Wilders kan ongestoord doorgaan met zijn anti-Islam politiek

Nederland is toch wel een erg tolerant land, dat mag ik wel even vaststellen nu
Wilders is vrijgesproken
van alle haatzaaierij en beledigingen van de Islam.
De uitspraken, die hij deed, deden bij mij toch de tenen nog weleens krommen in mijn schoenen. De rechter vindt het ook allemaal wel grof, maar ziet geen reden tot veroordeling.
Een overwinning voor de vrijheid van meningsuiting kun je zeggen, maar het zal nog moeten blijken hoe dit op termijn uitpakt, omdat het aan de tegenstanders van Wilders en aan alle andere elkaar bestrijdende groepen in Nederland mogelijkheden biedt van grove bejegeningen. Een deel van Nederland zal deze vrijspraak normvervaging vinden.
Het was duidelijk een proces met een politiek facet, omdat Wilders de meeste van zijn uitlatingen deed in de Tweede Kamer. De rechter heeft nu beslist, dat een lid van de Tweede Kamer bijna niet over de schreef kan gaan, wat zijn uitspraken betreft.
Wilders zelf noemt de uitspraak een overwinning voor de vrijheid van meningsuiting.

2 opmerkingen:

Verwijderd zei

Het recht op de vrije meningsuiting heeft in dit langdurende schijnproces heftig onder vuur gelegen omdat de gevestigde linkse orde de vrije meningsuiting constant geprobeerd om zeep te helpen. de Islam is een zeer gevaarlijke religie waar het vrije westen voor moet oppassen omdat extremistische islam groepen het vrije westen wil Islamitiseren en de sharia zou invoeren zodra men de kans zou zien om het westen te domineren. Nederland voert een enorme angst politiek met politieke leiders die het van angst in de broek doen zodra het beestje Islam religie bij de naam genoemd wordt. Overigens heeft niemand iets tegen de moslim medemens zolang deze zich aan de normen, waarden en de wetten van deze westerse samenleving aanpassen. Helaas zijn er nogal wat medelanders die zich niet aanpassen en stelselmatig volharden door de eigen taal van herkomst te blijven spreken. Als de Nederlander emigreert naar een ander land dan wordt ook verwacht dat deze zich aan de gewoontes van andere culturen aanpast en de taal gaat leren spreken. In Islam landen wordt niet meegewerkt om Christelijke kerken op te richten en hoeft niemand het in zijn hoofd te halen om met een christelijke bijbel op straat te begeven.
Er zullen wellicht vele medemensen zijn die het niet met deze kern van waarheid eens zullen zijn ondanks het argumenten zijn die er niet om liegen.

Verwijderd zei

Wil nog even aanmerken dat het zeer zeker niet de intentie is mensen te beledigen of te shockeren, dit is helemaal nergens goed voor en draagt helemaal nergens aan bij. Gelukkig mag iedereen een eigen mening hebben en is het ieders goed recht om het eens of oneens met elkaar te zijn. Het is geen kwestie van geen respect naar de andere medemens hebben, het gaat er om dat maatschappelijke issues en problemen tot een discussie kunnen komen zonder elkaar meteen de mond te snoeren of zonder de noodzaak om elke vorm van respect voor elkaar als medemens te verliezen. Kortom bestaat er niets als een ultieme politieke waarheid, hooguit een kern van waarheid die ergens in het midden ligt.

Een reactie posten