HOOFDPAGINA      

woensdag 29 juni 2011

De EU moddert door met Griekenland, Portugal en de Euro

Het Griekse parlement heeft de vergaande bezuinigingsplannen goedgekeurd van de regering Papandreou, meldt telegraaf.nl.
De bevolking van Griekenland heeft gisteren nog eens onomstotelijk duidelijk gemaakt aan hun regering en aan de EU en de Eurozone, dat ze draconische bezuinigingsmaatregelen niet zullen accepteren en zich zullen blijven verzetten.
Het kan bijna niets anders betekenen, dan dat de regering Papandreou het aflegt tegen het volk, want het is nog altijd zo, dat uiteindelijk de macht bij het volk ligt, ook in Griekenland. Voor de EU zit er in deze fase niets anders op, dan maar doormodderen met Griekenland en Portugal, hopen dat het Griekse volk bijdraait en dat de plannen van de regering succes hebben. Duitsland en Frankrijk staan achter verdere leningen aan Griekenland en President Sarkozy heeft zelfs Franse banken weten te bewegen vrijwillig me te doen aan een versoepeling van afbetalingsverplichtingen van Griekenland. Nederland kan niet anders dan Frankrijk en Duitsland volgen en, zolang deze beide landen het geld er voor over hebben, Griekenland mede financieel blijven steunen.
Of het wijs is nu nog meer geld te lenen aan Griekenland, dat nu al zijn schulden niet meer kan terug betalen, zal altijd de vraag blijven. Niemand weet in absolute zin, wat nu het beste is en men doet dus wat men denkt dat het beste is.
De zuidelijke EU landen, hebben ons grote baten gebracht, maar het gevaar dreigt nu toch echt, dat ze ons meer gaan kosten dan ze ooit hebben opgebracht.
Van de eerste steunverlening wordt een volgende termijn overgemaakt ter grootte van 12 miljard Euro aan Griekenland, zo hebben de Europese ministers besloten op 2/7/2011.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten