HOOFDPAGINA      

woensdag 29 juni 2011

Na de 1e atoombom in het Verre Oosten, dreigt opnieuw een atoombom te vallen in het Verre Oosten

Het conflict tussen Noord- en Zuid-Korea is een serieus conflict. Ze provoceren elkaar voortdurend en nu dreigt Noord-Korea zelfs met een 'helige oorlog' tegen Zuid-Korea.
Noord-Korea beschikt sinds kort over atoombommen en Zuid-Korea kan rekenen op de steun van de VS met hun atoombommen. Daarom is het maar te hopen, dat de gemoederen niet te hoog oplopen, zodat er niet opnieuw een atoombom valt in het Verre Oosten, want dan zal het niet bij een atoombom blijven
De eerste atoombom viel ook in het Verre Oosten op Hiroshima in Japan op 6 augustus 1945 en kostte 140.000 doden. Het voortdurende conflict tussen Noord- en Zuid-Korea maakt het risico groot, dat ook de volgende atoombommen in het Verre Oosten vallen.  De kans dat het de VS lukt om Noord-Korea te bewegen af te zien van hun atoomwapens, via het 6 landen overleg, is nihil in mijn ogen. Evenals Iran probeert Noord-Korea het Westen, lees de VS, aan het lijntje te houden, terwijl ze gewoon doorgaan met de ontwikkeling van nucleaire bewapening en de ontwikkeling van korte en lange afstand raketsystemen.
Het behoeft geen betoog, dat een atoomconflict in het Verre Oosten desastreuze gevolgen heeft voor de hele aarde. De halve aarde zou radioactief besmet worden, waarmee de volksgezondheid direct groot gevaar loopt en de helft van al ons voedsel zou ook nog eens radioactief besmet raken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten