HOOFDPAGINA      

zaterdag 10 september 2011

In Den Bosch van 3 ziekenhuizen naar 1 en van 1500 naar 750 bedden, het werkt uitstekend

De oranjeclub, Wiegel is van de oranjeclub, beweert dat er veel te veel ziekenhuizen zijn. Of dat zo is weet ik niet wel is het zo dat ook wij van de republiek ons met de gezondheidszorg bezighouden. Zo lanceerde de Republikeinse Moderne Partij in 2001 al het idee van "Ziekenhuizen inrichten per een of enkele categorieën van ziekten.
De helft van alle ziekenhuisopnamen bestaat uit 5 categorieën ziekten, t.w. kanker, hart- en vaatziekten, k.n.o. aandoeningen, ziekten aan spijsverteringsstelsels en gynaecologie. Per regio ziekenhuizen inrichten voor één of enkele van deze categorieën en één of enkele algemene ziekenhuizen voor alle andere ziekten. Het meest efficiënte systeem voor de gezondheidszorg wordt zo bereikt. Het levert ook een aantoonbare vermindering op van de ziekenhuissterfte".
In 'Buitenhof TV' van 28/9/2003 zegt Minister Hoogervorst (Volksgezondheid) de efficiency in de gezondheidszorg te willen gaan verhogen, door invoering van ziekenhuizen per soorten van ziekten. De minister dacht de efficiency zo met zeker 10% zou zijn te verhogen, maar de RMP denkt aan een efficiency verbetering richting de 20%. In de uitzending van Netwerk van 20/07/2005 was een onderwerp over onnodige sterfgevallen bij gecompliceerde operaties omdat chirurgen te weinig ervaring zouden hebben met bepaalde operaties. Met het RMP idee wordt ook dit probleem waarschijnlijk sneller opgelost. Lees ook Strengere regels operaties.
In juli 2011 kwam minister mevrouw Schippers nogmaals met dit RMP idee naar buiten; ziekenuizen per categorie ziekten om zo de kosten te drukken en de kwaliteit te verbeteren. Applaus, alleen de Euro's voor dit idee komen niet Oranje/Schippers, maar de RMP toe.
Overigns Oranje/Wiegel baseerde zijn mening op het gegeven, dat in Leeuwarden het aantal ziekenhuizen terugging van 3 naar 1 en de zorg hetzelfde bleef. Het is best mogelijk, want in 's-Hertogenbosch ging het aantal ziekenhuizen twee maanden geleden eveneens van 3 naar 1. De 3 ziekenhuizen waren allemaal 30 tot 40 jaar oud, ze hadden in totaal 1500 bedden en werden vervangen door het nieuwe Jeroen Bosch ziekenhuis met 750 bedden. Recent heb ik het ziekenhuis poliklinisch nodig gehad en heb er een bezoek afgelegd bij een patiënt. Het is hypermodern, volledig computergestuurd en zeer efficiënt. Wel zal het zo zijn dat er wat meer verpleegtehuizen nodig zullen zijn in de omgeving, om patiënten daar volledig te laten herstellen na een ziekenhuis opname. De patiënt kan tegenwoordig nu eenmaal sneller naar huis of verpleegtehuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten