HOOFDPAGINA      

dinsdag 13 september 2011

Frankrijk en Duitsland proberen nog altijd de eurozone en de EU te redden

Bondskanseliere Merkel en President Sarkozy proberen nog altijd de eurozone en de EU te redden. Volgens een ambtenaar zouden er weer nieuwe plannen in de maak zijn, meldt telegraaf.nl, maar dit werd later weer ontkend door Angela Merkel zelf.
Frankrijk en Duitsland zijn eraan gewend in Europa de dienst uit te maken en doen dat nog steeds. Het zijn de machtigste landen in Europa, Rusland niet meegerekend, dus zullen ze wel de dienst uit blijven maken. Ze doen al het mogelijke om Griekenland binnen de eurozone te houden en daarmee te voorkomen dat de eurozone en de EU ineen storten.
Helaas zullen ze dat niet met z'n tweeën kunnen. De blijvende steun van alle eurozone deelnemers voor het Frans/Duitse streven is nodig wil hun plan slagen en met Finland, dat een statement maakte door een borg te eisen voor hun leningen, is er een kentering gekomen in de wijze waarop door de andere eurozone partners wordt aangekeken tegen verder steun aan Griekenland en andere zwakke deelnemers.
De conclusie mag dan ook gerust zijn, dat ondanks de intentie van Frankrijk en Duitsland, de kans dat de eurozone de schuldencrisis overleeft zeer gering is en daarmee is tevens de kans dat de EU het in deze vorm overleeft zeer gering.
Vertrouwen op beurzen herstellen door overheidsingrijpen blijft sowieso een moeilijke aangelegenheid. De financiële markt reageert nu eenmaal vaak onvoorspelbaar en vooral autonoom. Willen Bondskanseliere Merkel en President Sarkozy weer maatregelen gaan nemen om 'vertrouwen' te herstellen kunnen ze dat net zo goed niet doen. Alle maatregelen tot dusver hebben de schuldencrisis slechts verergerd. Het beste is het verlies nemen, door de vorderingen op Griekenland  af te boeken. Vervolgens zal de beurs zich op een reëel peil stabiliseren, waarna bezien kan worden of de EU moet ophouden te bestaan en een West-Europese Unie moet worden opgericht. Nu al zoveel politici hun twijfels over het voortbestaan van de EU hebben geuit, is het voortbestaan van de EU in de huidige vorm al bijna onmogelijk.
Update:
nog miljarden beschikbaar voor Griekenland
Zelfs Oranje/De Jager spreekt al van mogelijk faillissement Griekenland
Banken bereiden zich zelfs voor op een faillissement van Griekenland.
Wilders eist plan voor Greks failliet
De Grieken sluizen hun geld massaal naar Zwitserland. Het zou gaan om 200 miljard aan veelal zwart geld, dat de Griekse burger naar Zwitserland heeft gebracht om aan belastingheffing te ontsnappen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten