HOOFDPAGINA      

zaterdag 10 september 2011

Het verband tussen het Republikeinse Genootschap in NL en de aanslagen op 11 september 2001 in de VS

Het verband is de datum. Op 11 september 1996 werd in Nederland het Republikeinse Genootschap opgericht. Exact 5 jaar later op exact dezelfde datum, 11 september 2001, vonden de zelfmoordaanslagen door Al-Qaida plaats op het WTC en het Pentagon in de VS.
Een ander verband is de politieke belangrijkheid van beide gebeurtenissen. De oprichting van het Republikeinse Genootschap heeft Nederland blijvend veranderd en de aanslagen op 9/11/2001 in de VS hebben de wereld blijvend veranderd.
De Republikeinse Moderne Partij was toch wel opgericht, maar de oprichting van het RG heeft het ontstaan van de RMP zeker bespoedigd. Het Republikeinse Genootschap komt de eer toe, dat zij de eerste waren, die in Nederland met het streven naar de Republiek Nederland naar buiten kwamen. Ze deden en doen dat weliswaar in een zeker vrijblijvend verband, het RG heeft geen statuten en is geen officiële vereniging met rechtspersoonlijkheid voorzover mij bekend, maar toch, ze deden en doen het. Hun bestaan is tevens het doel heb ik begrepen en deelnemen aan hun officieuze groepering kun je alleen op uitnodiging.
De RMP gaat verder en is wel een rechtspersoonlijkheid, waarvan je officieel lid kunt worden met statuten en alles wat erbij hoort. Het statutaire doel is de vestiging van de Republiek Nederland. De RMP wil de Tweede en Eerste Kamer in om een referendum af te dwingen over de staatsvorm Republiek en met een ruim VOOR van het Nederlandse volk de Republiek Nederland, met de minister-president en een President, invoeren. Bent u tegen erfopvolging? Voor slechts €12 per jaar bent u lid van de Republikeinse Moderne Partij, doneren kan al vanaf €1,-.
Updates:
De erfenis van 11 september
Amerika herdenkt aanslagen 11 september
"Dit vergeet ik nooit meer"
Vrijheid. Een hoofdredactioneel commentaar van de Telegraaf
De strijd tegen het terrorisme nog niet voorbij
President Obama op Ground Zero

Geen opmerkingen:

Een reactie posten