HOOFDPAGINA      

woensdag 11 mei 2011

Weg met oranje blanje bleu en leve het Rood-Wit-Blauw


De vlag met oranje, wit en blauw was weliswaar de officiële vlag bij het sluiten van de Unie van Utrecht in 1579, maar bij de vrede van de 80 jarige oorlog in 1648 werd dit al vervangen door Rood/Wit/Blauw,
de facto de vlag van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden van 1648-1795. De vlag oranje wit blauw wordt ook prinsenvlag genoemd. Nu zijn prinsen niet zo, of helemaal niet geschikt voor de Republiek, dus geeft oranje blanje bleu een nare smaak aan republikeinen. Bovendien was het de vlag van de NSB en daar wil slechts een kleine minderheid mee geassocieerd worden.
De PVV heult met Oranje en blijkbaar met de NSB, want zij hadden de vlag oranje-wit-blauw in hun Haagse kantoor hangen en hebben die nu verwijderd om onduidelijke redenen.
Waarom het oranje in 1648 werd vervangen door rood is niet geheel duidelijk, maar Willem van Oranje werd vermoord en het oranje verdween uit onze nationale vlag. Het is maar dat u het weet. De Republiek houdt niet van Oranje en de Republiek waren we van 1588-1806.
De Republikeinse Moderne Partij is voor het Rood-Wit-Blauw als teken van nationale trots en gaat voor de Republiek en een President. Bent u het ook beu dat Oranje tot op de dag van vandaag onze Republiek verstiert en ook nog heulde met de NSB, wordt dan lid van de RMP, voor een gezonde nationale trots.

1 opmerking:

alex zei

Op 19 februari 1937 tekende Koningin Wilhelmina het Koninklijk Besluit, luidend: "De kleuren van de vlag van het Koninkrijk der Nederlanden zijn rood, wit en blauw.

Het Oranje, wit en Blauw is een vlag van voor de tijd van het koninkrijk en behoort gewoon meer bij de tijd van de republiek dan bij het huidige Nederland.

Een reactie posten