HOOFDPAGINA      

zaterdag 7 mei 2011

De opstand in Urk kan leiden tot de val van Oranje

Na de opstand in Urk in de nacht van 29 op 30 april 2011, waarbij stenen en flessen naar het huis van de burgemeester werden gegooid, opnieuw opstand in Urk. Kon de politie de eerste actie nog vrij snel stoppen, nu heeft een groep jongeren de woning van de burgemeester van Urk in brand gestoken, uit protest tegen zijn beleid. Gelukkig ging het vuur vanzelf uit, voor hetzelfde geld waren er doden gevallen.
Verzet in Urk tegen het gezag, lees Oranje, want ik denk dat Urk geen ander gezag kent dan Oranje, is des te merkwaardiger, omdat Juliana Van Oranje Nassau vroeger alleen personeel aanstelde uit Urk om zeker te zijn van de hoogst mogelijke oranjegezindheid.
De burgemeester van Urk draagt de veelzeggende naam Kroon, om de oranje gezindheid van het dorp nog eens te benadrukken.
Nu liggen er feiten van verzet in dat zo oranje gezinde Urk tegen het oranjeregime, want de Oranjes maken nog steeds de dienst uit in Nederland. Al is het land, door het bestaan van de Republikeinse Moderne Partij inmiddels wel al een democratie, want u kunt immers kiezen tussen Oranje of de RMP met de Republiek Nederland, de minister-president en een President.
Er is dus wat aan de hand, want voor gezags en vooral oranje getrouwe Urkers is dit vreemd gedrag, dat je wel in Amsterdam verwacht maar niet in Urk.
Een parallel met de opstanden in Noord-Afrika zie ik niet direct, maar het is niet uitgesloten dat de opstanden in het Noord-Afrika jeugdige inwoners van Urk heeft geïnspireerd.

De Republikeinse Moderne Partij is natuurlijk de Nederlandse opstand tegen Van Oranje Nassau, die tot hun val moet leiden, maar de opstanden in Urk kunnen, als ze zo doorgaan, de val van Van Oranje Nassau wel aanzienlijk versnellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten