HOOFDPAGINA      

zaterdag 14 mei 2011

De EU in deze vorm werkt niet

De gigantische schuldenlast van Ierland en Portugal en het bankroet van Griekenland hebben Nederland al miljarden gekost aan garanties, die ook aangesproken zullen worden, dus weg geld. En nu heeft Griekenland opnieuw miljarden nodig, omdat het op een aantal vlakken op veel te grote voet leeft en er niet in slaagt het jaarlijks tekort terug te dringen. Vandaag weer mooie beloftes van de Griekse premier George Papandreou met de bekende mediterane zwier gebracht, waar je bijna weer in zou trappen. Niet doen dus. Duitsland is zeer kritisch ten aanzien van de tekorten van zwakke landen met de Euro. Voor Nederland is het verstandig Duitsland te volgen. Wij zijn maar een klein landje en kunnen niet zomaar uit de Euro stappen, maar Duitsland heeft die macht wel en zeker samen met Nederland zou er al een enorm economisch blok ontstaan, waar Frankrijk en België. zich graag bij aan zouden sluiten.
Een ander verhaal is het EU optreden tegen de toevloed van vluchtelingen. Italië heeft eenzijdig besloten tienduizenden Tunesische en Libische vluchtelingen een visum te verstrekken, waarmee deze legaal kunnen reizen door en naar alle Schengen-landen in de EU. Onze sociale voorzieningen zullen een zuigende werking hebben en inclusief latere gezinshereniging komen er zo weer 100.000 bewoners bij, een flinke stad. Deze toestroom gaat ons opnieuw miljarden kosten.
Een oplossing is grenscontroles invoeren, wat Frankrijk al heeft gedaan en Denemarken mee bezig is. Ik ben voor en dat Schengen-verdrag maar even opschorten wegens een noodsituatie.
Update: de meerderheid van het Nederlandse volk wil geen cent meer besteden aan Griekenland, bron telegraaf.nl
Update: een dag later blijkt er alweer 78 miljard naar Portugal te moeten. 50 miljard van de EU en 29 miljard van het IMF. Niet meer te betalen, voor de EU landen. Beloftes van zuidelijke EU landen stellen in de regel niets voor, dus dit is niet het laatste steunplan dat ons grof geld kost.
Update: Wilders is vierkant tegen nog meer steun aan Griekenland en heeft daarom ruzie met de VVD. Griekenland zal de regering Oranje/Rutte wel de kop gaan kosten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten