HOOFDPAGINA      

zondag 27 november 2011

De Grieken en de Katholieken kun je niet zo maar laten barsten

Worden de ontwikkelingen louter economisch beschouwd, ben je snel geneigd te stellen dat een Noordwest Europese unie met een eigen munt het beste is. Bij nadere beschouwing is het echter niet zomaar mogelijk om de Grieken en de Katholieken te laten barsten. En wel, omdat nog altijd de Grieken en Romeinen de basis vormen van onze beschaving en Italië nog altijd het Vaticaan huisvest, het centrum van het Katholicisme. Het Katholicisme is nog altijd de grootste godsdienst al zit de Islam op de hielen.
Op basis van deze gegevens is het voornemen van het IMF om Italië te steunen met 600 miljard te verantwoorden. Het leven bestaat niet alleen uit economie ten slotte, al moeten we wel blijven eten en drinken anders kun je ook niet meer geloven.
De protestanten in het noorden van Europa zijn snel geneigd om Katholieken af te doen als gemakzuchtig te makkelijk en er maar een beetje op los te leven. In dit verband wil ik erop wijzen dat er een jaar was, ik meen 2006, dat Italië in alle macho sporten wereldkampioen was, te weten voetbal, MotoGP en de Formule1. Een prestatie waar geen enkel ander land zich op kan beroepen. Het is natuurlijk niet zo, dat wij alle fouten van de Italianen en Grieken moeten gaan betalen. Daarom is een nieuw verdrag zo Duitsland en Frankrijk dat nu voor ogen staat, acceptabel wat mij betreft.
Update:
Maandag 28/11/2011 spreekt het IMF berichten over 600 miljard steun aan Italië tegen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten