HOOFDPAGINA      

donderdag 24 november 2011

Door het verdwijnen van de gletsjers kunnen onze grote rivieren droogvallen

De klimaatverandering heeft niet alleen gevolgen voor de stijgende zeespiegel. De gletsjers verdwijnen of worden steeds kleiner en daardoor zakt het waterpeil in onze grote rivieren nu al tot een niveau waarop scheepvaart al heel moeilijk wordt. Iedereen kan begrijpen, dat als de gletsjers zijn gesmolten of voor driekwart zijn gesmolten onze rivieren nagenoeg geheel kunnen droogvallen. Het water zal ten minste zodanig zakken, dat scheepvaart met enige diepgang niet langer mogelijk is. In Zuid-Amerika zijn al landen waar grote rivieren geheel zijn droog gevallen door het smelten en daarmee verdwijnen van de gletsjers.
Verontrustende berichten, waar op korte termijn niet zomaar maatregelen voor bestaan. Schepen half vol laden kan een tijdelijk oplossing bieden. de kosten van vervoer over de grote rivieren zullen hierdoor verdubbelen en dan maar hopen dat het zakken van het waterpeil stopt. Stopt het zakken van het waterpeil in de grote rivieren niet kunnen er nog sluizen worden opgezet om zeewater te laten binnen stromen. Zeewater in de rivieren heeft natuurlijk ook weer grote ecologische gevolgen en welke daar heb ik geen verstand van. Kortom de aarde en ons bestaan wordt aan alle kanten bedreigd en er is geen tijd meer om feest te gaan zitten vieren met de oranjes en hun valse sprookjes. Occupy is niet voor niets ontstaan. Tijd voor de Republiek en een President.
Voor slechts €12 per jaar bent u lid van de Republikeinse Moderne Partij, doneren kan al vanaf €1,-. Met de RMP verloopt de nodige verandering van Nederland naar een republiek gestructureerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten