HOOFDPAGINA      

dinsdag 18 oktober 2011

Laat slechte banken gewoon failliet gaan

Zalm haalt de publiciteit met een reclame verhaal voor de rijken en de banken. Onzin wat Zalm hier weer uitkraamt en alleen gericht op zijn eigen rijkdom en positie. Hij wil de belastingbetaler laten opdraaien voor het falen van de banken.
De banken hebben gefaald door te beleggen in de risicovolle Griekse staatsobligaties en moeten nu hun verlies nemen, door de waarde van deze vorderingen af te boeken.
Gaan banken daardoor failliet is dat helemaal niet erg. De beleggers draaien op voor de schade en zo hoort het ook.
De staat kan vervolgens namens de belastingbetaler, een failliete bank opkopen, want die brengt natuurlijk niet veel op en de activiteiten van de bank voortzetten.
Gaat het later weer beter met de opgekochte bank kan de staat aandelen uitgeven en de bank naar de beurs brengen. De opbrengst komt weer ten gunste van de belastingbetaler. Hiermee wordt voorkomen, dat belastinggeld voor steun aan banken terecht komt in de zakken van de bestuurders van de banken die er een zootje van hebben gemaakt.
Laat u dus niet onnodig bang maken door de bestuurders van de banken, want dat is alleen bedoeld om hun eigen zakken te vullen.

1 opmerking:

Anoniem zei

De grote geldmachine (banken en internationale markten) dwingen de afzonderlijke lidstaten in de bezuinigingsmodus. Dat krijg je als je teveel uitgeeft.
Kijk nu maar Italie: de rente boven de 7% en Italie kan haar schuldenlast niet meer betalen en moet aankloppen bij de ECB/IMF. Europa schudt op haar grondvesten. Denk eens aan Spanje, Portugal, en in mindere mate Ierland. Zelfde voorland, alleen iets meer tijd.
Benieuwd hoe de bezuinigingen er door komen in Italie. Schattingen geven aan dat 10-15% van het BNP van Italie in handen is van l'andromeda. Je zou zeggen, ga hier eens flink politieke energie in stoppen om geld te halen. Nieuwe strengere Prodi ?
Minder macht vakbonden oei,oei.. en snijden in overheidsuitgaven.
De tering naar de nering zetten. Liever zo dan omgekeerd failliet gaan met het onbeperkt bijdrukken en het kunstmatig hoog houden van de US dollar.
Tip: democratische controle dmv ministers Financien op Europees niveau. Ze hebben inmiddels al een vergaderclubje op dit niveau en de ministers moeten in de afzonderlijke parlementen al hun best doen om de bovenliggende europese besluiten er door te krijgen. De eerste rudimentaire veranderingen zijn er al !
Staatsschuld controle dmv een IMF/ECB toetsing instrument van de staatsschulden der afzonderlijke landen. Laat maar eens een aantal boze accountants los op de begrotingen van de afzonderlijke lidstaten. Krijg je heel mooi materiaal.. Kan het gelijk democratisch worden getoetst in de controlerende organen der afzonderlijke republieken (lees; lidstaten)en wint de verenigde republiek der europese landen gelijk aan draagvlak. Leuk: als een lidstaat stout is, dan krijgen ze europese opdracht te bezuinigen van europa en mogen ze wel aanzitten maar hebben geen stemrecht meer bij de besluitvorming omdat ze stout zijn geweest.

Zo eerst maar eens

Een reactie posten