HOOFDPAGINA      

vrijdag 21 oktober 2011

Nederland kan met de VS overleggen over het invoeren van de dollar als betaalmiddel

Met de euro is het binnenkort wel afgelopen, die conclusie lijkt niet overdreven. Per persoon zijn we nu al €2.669,- kwijt aan het EU steunfonds en er zitten nog miljarden aan te komen, nu is gebleken dat Griekenland minimaal nog 252 miljard nodig heeft en in het slechtste geval zelfs nog €444 miljard. Achteraf blijkt altijd alles erger met de Grieken, dus ga maar uit van het hele noodfonds van 700 miljard alleen al voor Griekenland. Het zijn bedragen, die niet meer zijn op te brengen, dus het einde van de eurozone, want Portugal, Spanje en Italië volgen.
President Sarkozy staat op het punt van de euro af te zien, omdat Frankrijk gewoon het geld niet heeft om de euro te redden. Duitsland alleen kan de euro ook niet redden. Nederland kan niet zelfstandig terug naar de gulden, alle oude guldens en het papiergeld zijn vernietigd en dat zou teveel handelsbelemmeringen opwerpen.
Gaat Frankrijk niet snel overstag, kan Nederland de Fransen duidelijk maken dat we overwegen met de VS de mogelijkheid te bespreken om de dollar tot ons wettig betaalmiddel te maken. De dollar is makkelijk voor de internationale handel en Saba, Bonaire en St Eustatius, bijzondere gemeentes binnen Nederland, hebben al de US dollar als betaalmiddel, zie wikipedia. De VS namen, als eerste op de wereld, onze Republiek over in 1789, dus het is helemaal niet zo gek als wij als tegenprestatie hun dollar zouden mogen invoeren als betaalmiddel voor heel Nederland.
Het Nederlandse volk kan niet nog eens €2.700 per persoon, of zelfs een veelvoud daarvan, ophoesten voor een wankele eurozone, die daarna waarschijnlijk alsnog omvalt, onze hele economie zou daarmee naar de bliksem gaan.
Frankrijk en Duitsland zullen ook wat moeten en de druk die ons dollarplan geeft kan ze bewegen tot een West-europese unie met de ecu als nieuwe munt.
Voor een overzicht van wat elk eurozone-land per inwoner betaalt aan het noodfonds zie RTL's nieuwssite.
Updates:
72% Nederlandse volk ziet niets meer in de aanpak van de eurocrisis
de Jager: oplossing laat op zich wachten
Dag twee Europees topoverleg
Zelfs Oranje/PVV wil stoppen met geld naar Griekenland Oranje/VVD blijft groot voorstander van steunverlening. In het oranjekamp heerst dus verdeeldheid. Ik ben voor het stoppen met geld overmaken naar Griekenland. Een mogelijkheid tot hulp aan de Grieken is nog, het opschorten van alle aflossingen op hun leningen, zodat ze een aantal jaren de tijd hebben orde op zaken te stellen. Frankrijk en Duitsland zullen hiermee dan moeten instemmen. De banken en pensioenfondsen zullen hierdoor in de problemen komen. Erg is dat niet, want dan kan de staat de banken overnemen voor een habbekrats, de bankactiviteiten voortzetten en weer verkopen zodra het weer goed gaat. In deze constructie draaien de klanten van de banken op voor de verliezen. Kleine spaarders hebben dan geluk door de garantieregeling van de staat, vermogende beleggers hebben gewoon pech gehad bij deze oplossing. De gepensioneerden zullen eveneens opdraaien voor de verliezen, omdat de pensioenen met deze oplossing lager zullen worden. Je moet het geld halen waar het zit.
Het laatste akkoord van meer dan 100 miljard extra steun naar de banken, ontziet opnieuw de mensen waar het geld zit.
De oranjeclubs weer in meerderheid voor het redden euro zonder voorwaarden of garanties op kosten van de belastingbetaler.
regeringsleiders EU houden zondag 23/10/2011 een crisistop. Benieuwd of dat nog zin zal blijken te hebben.
40% Griekse schulden in handen van buitenlandse investeerders, 30% in handen van Griekse investeerders en de rest in handen van buitenlandse overheden en het IMF.
EU top waarschuwt Italië, dat ze hun financiën op orde moeten brengen EU voorzitter Van Rompuy zegt er vertrouwen in te hebben, dat Italië dat ook doet, maar dat is natuurlijk politiek gezwam tegen beter weten in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten