HOOFDPAGINA      

zaterdag 6 augustus 2011

Rutte mist de allure nodig voor minister-president


Rutte is gespot terwijl hij in een spijkerbroek en witte blouse de populaire jongen liep uit te hangen op Dance Valley in Spaarnwoude. Een nogal ongebruikelijke actie voor de minister-president, die hij eigenlijk behoort te zijn en dat vonden ook een aantal mede-bezoekers, die hun mening over Rutte's optreden twitterde. Op Geenstijl was er bijval voor Rutte's actie maar ook ongezouten kritiek.
Het oranjeregime noemt de minister-president premier, omdat Van Oranje Nassau niet tegen het woord PRESIDENT kan en voor een oranje 'premier' is het allemaal geen probleem wat ons betreft, al staat hij de hele week te dansen op een of ander festijn.
Voor de minister-president ligt het anders allemaal. In Nederland is de minister-president sinds 1945 de belangrijkste politieke functie en de autoriteit van de staat hangt voor het grootste deel af van de minister-president en van de persoon die de functie vervult. Mevrouw Van Oranje Nassau pleegt namelijk plichtsverzuim tegen artikel 74 lid 1 van de Grondwet, zij weigert de RvS voor te zitten, zoals artikel 74 voorschrijft, dus van mevrouw gaat geen enkele autoriteit uit, of alleen nog voor oudere mensen.
Blijft over de Staten-Generaal en de minister-president. De huidige bezetting van de Staten-generaal bestaat uit allemaal oranje supporters en de minister-president noemt zelfs zichzelf  'premier'. Bovendien, durft Rutte ook niet in het Catshuis te gaan wonen, zo dat eigenlijk wel hoort. En daarom mist de staat momenteel autoriteit.
De RMP zorgt voor herstel van de autoriteit van de staat. Hiervoor heeft de partij de volgende maatregelen: het staatshoofd zit gewoon de Raad van State wekelijks voor, de minister-president wordt gewoon weer minister-president genoemd en gaat verplicht wonen in het Catshuis tot Nederland een President heeft.
Voor slechts €10 per jaar bent u lid van de Republikeinse Moderne Partij, doneren kan al vanaf €1,-.

2 opmerkingen:

Ik kan niet tegen domme kleindenkende mensen zei

Haha. Komplete onzin natuurlijk, iedereen vind dit leuk, en het maakt hem populair bij de jeugd.

Allure heeft'ie genoeg, en het is sowieso een oudbollig woord. Waarom mag Rutte niet dansen op "een of ander festijn" (waarom noem je dance valley zo, waarom plaats je het in een negatieve context? Waarom ben je zo boos?) Wat is allure? Dit laat juist zijn onafhankelijk zien en het is vernieuwend. En hij laat zien dat hij ook gewoon een Nederlander is. Mensen die het hebben over allure in deze context zijn afgunstig.

Ik ben links, maar er zijn dingen aan Rutte die ik erg goed vind, en dit is er een van.

Altijd blijven dansen Mark, als is het alleen maar om dit soort sneue kleindenkende Telegraaf lezende Wakker Nederland kijkende azijnzeikers (alias hardwerkende Nederlanders) die de wereld de schuld geven van hun mislukte leven en persoonlijk falen, de loef af te steken.

En wat lul je jou over het Catshuis? Get a life.

Of mag ik dit niet zeggen op deze domme site?

Ben Van Herwijnen zei

Een algemeen antwoord, op bovenstaande reacties met "jong hip en populair."
De staat heeft nu eenmaal ook autoriteit nodig en dat gaat lang niet altijd samen met jong hip en populair.

Een reactie posten