HOOFDPAGINA      

donderdag 4 augustus 2011

50e verjaardag voor een historische President, Barack Obama

Het is alweer 4 jaar geleden, dat Barack Obama, een donker kleurige Amerikaan, begon aan zijn campagne voor President. Vandaag wordt Barack Obama 50 en is hij al 3 jaar de President van Amerika, nog altijd het machtigste land ter wereld. Mijn hartelijke felicitaties voor President Obama.
Niemand gaf hem serieuze kansen bij het begin van zijn eerste campagne. Een campagne die uitzonderlijk vroeg begon en waar hij het moest opnemen tegen Hillary Clinton, de belangrijkste democratische kandidate en een leger aan republikeinse kandidaten.
Toch werd Barack Obama na een campagne van anderhalf jaar uiteindelijk verkozen tot de nieuwe President van de VS. Een beslissende wending in zijn campagne werd gegeven door de eveneens donker kleurige Oprah Winfrey, zij had de moed haar populariteit in de waagschaal te stellen en Obama openlijk te steunen en hem flink te doneren. Daarna ging het alleen maar beter tot de overwinning.
Hij was daarmee de eerste Afro-Amerikaanse President in de geschiedenis van de VS en schreef daarmee historie in de strijd tussen blank en zwart, die Amerika eeuwenlang kenmerkte. Sinds President Obama kan geen enkele donkere Amerikaan zich nog verschuilen achter zijn huidskleur en beweren, dat hij kansarm is of gediscrimineerd wordt. Barack Obama bracht blank en zwart in een klap op gelijke hoogte, nu  zelfs het allerhoogste ambt in de VS voor iedereen is weggelegd ongeacht afkomst of huidskleur.
In Nederland geldt hetzelfde. Sinds de Republikeinse Moderne Partij bestaat hebben we een echte democratie en is het ambt voor President voor iedereen weggelegd. Moeten we wel eerst even Oranje wegstemmen via een referendum. Ga niet meer stemmen op een van de oranjeclubs.
Voor slechts €10 per jaar bent u lid van de Republikeinse Moderne Partij, doneren kan al vanaf €1,- en de RMP neemt deel aan de eerstvolgende verkliezingen, zodat u op de RMP en dus de Republiek Nederland kunt stemmen.
Ook in Nederland geldt, dat een bekende Nederlander het verschil kan maken. Eén bekende Nederlander, die mij openlijk steunt is al genoeg voor een doorbraak. Daarna volgen er vanzelf meer en zullen ook de nodige donaties worden verstrekt. En geld is nu eenmaal nodig voor een campagne voor de Tweede Kamer en later voor President.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten