HOOFDPAGINA      

woensdag 17 augustus 2011

Plannen Sarkozy en Merkel slecht voor onze pensioenen door de dalende koersen

De dalende koersen hebben het ABP, het grootste Nederlandse pensioenfonds, al onder de 100 punten grens gebracht, waarmee de reserves en premies niet meer toereikend zijn om de uitkeringen te dekken. De plannen van Merkel en Sarkozy maken het alleen nog maar erger doordat de beurzen gisteren terugvielen in reactie op hun plannen.
Ook vandaag opende de AEX weer fors lager. Het is maar te hopen, dat de andere Eurozone landen het plan Sarkozy/Merkel weten te bombarderen en zelf met een beter plan komen, al zie ik dat laatste ook nog niet een twee drie zitten.
De Eurocrisis is een zeer ingewikkelde en die los je mijn inziens niet op met alleen wat extra bestuurlijke maatregelen binnen de EU.
Het wordt tijd een West Europese Unie in overweging te geven aan Frankrijk en Duitsland, zodra hun plan voor een Eurozone-regering niet blijkt te werken.
Update: Verlies Damrak loopt terug.
De verontwaardiging van de oppositie over de Eurocrisis is ten dele gemaakt. Eerst gaat de PvdA een tweede steunronde aan Griekenland steunen en wil daarna in een debat gaan zeuren over een politiek truc die Rutte uithaalde om die steun te verwerven.
Rutte durft dan ook nog de SP te vragen om vertrouwen en te geloven, dat hij niet met kwade opzet een verkeerde voorstelling van zake heeft gegeven. Roemer van oranje-SP trapte er niet in en diende een motie van afkeuring in over het optreden van Rutte. Natuurlijk werd de motie afgewezen, zo dat bijna altijd gaat in de oranje fake-debatten.
Op 18/8/2011 zakt de beurs opnieuw dramatisch door "merkozy plannen".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten