HOOFDPAGINA      

vrijdag 12 augustus 2011

Een excuus hier een knieval daar veel sorry en gewoon doorgaan

Rutte heeft ernaast gekleund met zijn voorstelling van de tweede steunverlening aan Griekenland en gaat nu zijn excuses aanbieden aan de Tweede Kamer. Een excuus hier en een knieval daar is kenmerkend voor de Nederlandse politiek van de laatste decennia. Ondertussen gaan de betrokkenen altijd gewoon door op weg naar de volgende miskleun met excuus.
Rutte beweerde, dat de steun aan Griekenland 109 miljard bedroeg waarvan 50 miljard voor rekening van de banken en verzekeringen kwam. In werkelijkheid gaat het om steun van 159 miljard waarvan 50 miljard wordt betaald door de private sector. Het enige dat nu eigenlijk van belang is, heeft Rutte de steunverlening bewust verkeerd gepresenteerd om geen kiezers te verliezen, door de indruk te wekken dat het allemaal wel meeviel qua kosten voor de belastingbetaler in Nederland.
Mijn zolen, het valt helemaal niet mee de tweede ronde steun aan Griekenland. Rutte heeft de kiezer geprobeerd te bedriegen is mijn indruk en die is gebaseerd op de presentatie van Rutte en de ervaring met Rutte en de VVD die altijd proberen de hardwerkende Nederlander een oor aan te naaien.
Het zou natuurlijk ook nog kunnen, dat de populaire jongen uithangende Mark zich gewoon heeft vergist, maar dat zal wel niet.
De Tweede Kamer, ten minste het deel van de oranjeclubs dat zich oppositie noemt, gaat Rutte nu ondervragen en een toneelstukje opvoeren, zonder consequentie, zo de oranjeclubs bijna altijd toneelstukjes opvoeren zonder consequenties, slechts bedoelt om hun zakken te vullen en het oranjeregime te rekken.
Voor slechts €10 per jaar bent u lid van de Republikeinse Moderne Partij, doneren kan al vanaf €1,-. Neem actie en de enige echte oppositie tegen Van Oranje Nassau in Nederland, de Republikeinse Moderne Partij, zorgt dat het zo afgelopen is met het oranjeregime, zodat er een politiek systeem komt met een door het volk gekozen President en een door de Tweede Kamer gekozen minister-president. Een politiek systeem waar een ieder wel zijn verantwoordelijkheid neemt en kan ophoepelen, zodra hij of zij er een zootje van maakt. Democratie is de macht aan het volk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten