HOOFDPAGINA      

vrijdag 26 augustus 2011

Het is Van Oranje Nassau of de Republiek Nederland

Ben Van Herwijnen, de eerste Nederlander die gaat voor President

Je bent in Nederland voor Van Oranje Nassau met alle ellende die daar bij hoort, of je bent voor de Republiek Nederland en een President. Andere smaken zijn er niet.
Wat PvdA en PVV doen kennen we al twee eeuwen. Voortdurend lopen te kankeren op Van Oranje Nassau zonder de stap naar de Republiek te durven zetten. Daar heeft niemand wat aan.
PVV, PvdA en alle andere oranjeclubs in de Staten-generaal stoeien over punten en komma's binnen het oranjeregime. en dat is voor republikeinen niet interessant. Republikeinen worden lid van de Republikeinse Moderne Partij zodat we de Tweede kamer halen en een referendum kunnen afdwingen om Van Oranje Nassau weg te stemmen ten faveure van een President.
Ik ga voor President, dat is ten slotte het eerste wat de Republiek Nederland nodig heeft. U kunt ook al gaan voor President, zodat Nederland niet de indruk krijgt dat ik de enige ben en daarmee is er meteen gezonde competitie. Laat u het nu aan mij over, zal een aantal van u toch voor President moeten gaan, zodra de Republiek er is en de eerstvolgende presidentsverkiezing voor de deur staat. De overgang van Oranje naar de Republiek is een ingewikkelde, toch denk ik het vermogen te hebben dat te realiseren. Ziet u het zitten, steun mij en mijn partij. Voor slechts €10 per jaar bent u lid van de Republikeinse Moderne Partij, doneren kan al vanaf €1,-. Meteen doen en in een paar jaar zit de eerste President in het Catshuis.
Het Catshuis was bedoeld om ambtswoning te zijn voor de minister-president, maar geen minister-president heeft er in durven te gaan wonen. Daarom maar bestempelen tot ambtswoning van de President. De VS hebben het Witte Huis, Nederland het witte Catshuis.

Later vandaag liet Rutte weten, dat hij het voorzitten van de Raad van State door Van Oranje Nassau een symbolische functie vindt. Rutte mag dat vinden, maar ik noem het plichtsverzuim tegen de Grondwet omdat art. 74 lid 1e zin gewoon voorschrijft, dat mevrouw Van Oranje Nassau de RvS moet voorzitten. De RvS vergadert een dag per week, dus verzuimt zij een dag per week haar Grondwettelijke plcht. Daardoor moet er allerlei informeel overleg plaatsvinden tussen mevrouw en ministers en Staten-Generaal, omdat zij uiteindelijk een handtekening moet zetten onder een 'wet'. Willem II begon met dit plichtsverzuim in 1848 uit angst vermoord te worden toen. Niemand durft er wat van te zeggen, ik noem het gewoon plichtsverzuim en daarom moet zo snel mogelijk een referendum plaatsvinden over de Republiek Nederland.
Rutte beweert, dat de Van Oranje Nassau weliswaar voorzitter is van de Raad van State, maar niet van het deel van de raad dat het kabinet adviseert over wetgeving. Onzin, de Grondwet schrijft in art. 74 alleen maar voor, dàt Van Oranje Nassau de voorzitter is van de RvS, verder niets.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten