HOOFDPAGINA      

zaterdag 15 oktober 2011

Niemand weet nog hoe de crisis te bestrijden

"Europese politici volgen de publieke opinie, in plaats van haar te leiden”. Verontrustende woorden in Europa, nu bij monde van de Duitse bestuurder van de ECB, Jürgen Stark. De acties Occupy, in Amsterdam, Den Haag, Rome en andere Europese steden, benadrukt nog eens de hevigheid van de crisis.
Inderdaad, de indruk die de Europese politici wekken is, dat ze het gewoon niet meer weten. Nog meer schulden maken, brengt zelfs de nu nog "gezonde" landen en banken in gevaar, stoppen met leven op krediet zal leiden tot grote werkeloosheid. Hoge werkeloosheid leidt weer tot minder belasting opbrengsten voor de overheid en hogere sociale uitkeringen, kortom tot een neerwaartse spiraal met een noodgang. Het ziet er zeer slecht uit voor de eurozone, de EU, Groot-Brittannië, de VS en Japan.
De nieuwe opkomende economieën in Azië hebben minder of geen last van de crisis. Griekenland blijven steunen met miljarden is zinloos, tenzij de Grieken bereid zouden zijn hun bestuur geheel aan de EU over te dragen, om orde op zaken te stellen, maar dan blijft de vraag of het Griekse volk dat pikt en of dat niet te lang gaat duren dus te veel gaat kosten.
Met Nederland zou het relatief goed gaan maakt Oranje/Rutte ons wijs, maar ons grootste probleem is, dat we de grootste overbevolking van Europa hebben en die overbevolking is de oorzaak van bijna al onze problemen. Ook zijn we het meest vervuilde land van Europa.
De schuldencrisis kan alleen worden opgelost, als belanghebbende hun verlies nemen en de overheidstekorten kunnen alleen worden opgelost door de mensen die nog wel geld hebben te laten betalen. Het is tenslotte zo, dat alle rijken hun geld hebben verdient in tijden dat het goed ging met hun land en het is niet meer dan logisch, dat ze naar rato mee betalen nu het slecht gaat. Je moet het geld halen waar het zit. De uitgebroken opstand in Amsterdam en Den Haag, richt zich tegen de macht van banken, de inhaligheid van bedrijven en de in hun ogen falende politieke elite. Ze dragen spandoeken met: 'Stop uitbuiting van mensen en aarde', 'Belast de rijken, haal waar het geld zit'
Voor Nederland geldt in de eerste plaats, dat in een overbevolkt land de voortplantingsdoctrine van Van Oranje Nassau niet past. Ook het gedogen van de 'Oranjes' werkt door in alles maar goed vinden. Nederland moet beginnen met overgaan op onze Republiek die we altijd al waren, maar nu met een President.
Upodates:
Koopkrachtverlies gepensioneerden
De actie Occupy is in Italië geëscaleerd er werden een ministerie en een aantal auto's in brand gestoken. Het zijn allemaal signalen, dat het goed fout zit in de VS en Europa.
Occupy is geen eendagsvlieg. Het feit dat betogers ook 's nachts in tenten bivakkeren op het beursplein in Amsterdam duidt er op dat het een lang slepende actie gaat worden totdat de nodige veranderingen worden aangekondigd. Voor ons van de RMP is de enige mogelijke verandering de Republiek Nederland met een President, zodat we voortaan geheel zelfstandig bepalen wat goed is voor ons en voor het land. de betogers adviseer ik dan ook op te trekken naar paleis Huis ten Bosch en daar te blijven, totdat mevrouw Van Oranje Nassau een termijn toezegt waarop het referendum over de staatsvorm van Nederland plaatsvindt.
Barosso vindt, dat de financiële sector een grotere bijdrage moet leveren aan crsis deze oproep is onnozel, want doen de banken en verzekeringen wat Barosso wil, gaan ze zelf weer failliet.
Zalm vindt dat banken niet hoeven af te schrijven op hun waardeloze Griekse oblogaties en dat ziet de oranje zakkenvuller Zalm verkeerd. Banken hebben zelf belegd in deze risicovolle obligaties en dan kun je niet de belastingbetaler laten opdraaien voor het fiasco van banken en het falen van hun bestuurders, waarvan Zalm er een is. Een advies aan actie Occupy: ga demosnstreren voor het huis van Zalm en Huis ten Bosch van mevr. van Oranje Nassau.
Laat banken maar gewoon failliet gaan, zodat de staat ze kan overnemen voor €1,00 en het bankproces kan voortzetten op een gezonde manier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten