HOOFDPAGINA      

woensdag 26 oktober 2011

China gaat opnieuw de wereld redden

De republiek China is eigenlijk het enige land dat het goed doet op de wereld, want de overbevolking op de wereld is ons grootste probleem en China is het enige land op de wereld, dat er wat tegen doet. Zonder de een-kind politiek van de Chinezen had het land niet 1,5 miljard inwoners gehad maar 3 miljard en was de wereldbevolking niet 7 miljard geweest maar 8,5 miljard en dat had desastreuze gevolgen gehad voor de hoeveelheid voedsel en grondstoffen op de wereld, die toch al schaars zijn en opraken..
De Chinezen zelf betalen daar een gruwelijke prijs voor, omdat tweede kinderen niet erkend worden door de staat. Tweede kinderen kunnen niet naar school en hebben geen gezondheidszorg, maar de Chinezen hebben geen keuze, want ze hebben al problemen genoeg om met 1,5 miljard Chinezen te overleven.
De Chinese economie groeit enorm, doordat ze lage lonen hebben en dat verschaft China enorme tegoeden. China gaat nu, via het IMF, het Europese noodfonds van geld voorzien om zo de zakkende eurolanden te redden en daarmee hun afzetmarkt op peil te houden. Het is nog niet duidelijk of het gaat om leningen tegen een al of niet schappelijke rente of om een donatie. China redt opnieuw min of meer de wereld met dit plan. Het Marshallplan van na de Tweede wereldoorlog heeft ook uitstekend gewerkt, dus de Chinese benadering zal ook wel gaan werken en Europa uit de ellende halen. Het is een onverwachte wending in wat een uitzichtloze situatie was geworden.
Toch zal de eurozone zelf nog de nodige maatregelen moeten nemen, om dit soort potverteren met grote problemen tot gevolg in de toekomst te vermijden. President Sarkozy en Bondskanseliere Merkel zijn de hoofdrolspelers.
In Nederland eerst maar de Republiek Nederland met een President.
Update:
Overleg met banken zit vast op garanties voor afboekingen Over het redden van banken moet niet zo dramatisch worden gedaan, laat slechte banken gewoon failliet gaan
Brazilië vindt dat Europa zichzelf moet redden.
Het resultaat van de top dreigt vaag te blijven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten