HOOFDPAGINA      

donderdag 27 oktober 2011

Met een regeringsvliegtuig in het rood wit en blauw de overzeese generaliteitslanden bezoeken

Op telegraaf.nl lees ik net, dat mevr. Van Oranje Nassau, haar oudste zoon en diens partner, met een lijnvlucht in een Boeing 747 naar Aruba zijn vertrokken.
Nu had mevrouw wel een klein probleempje, want de Fokker 70, het huidige regeringsvliegtuig, heeft een actieradius van slechts 3500 km. Bleef nog over een Gulfstream vliegtuig in bezit van de marine en daarmee zou Aruba wel bereikbaar moeten zijn, voorzover mij bekend. Waarom mevrouw dan toch in
een lijnvlucht is gestapt is mij een raadsel, misschien wou ze de indruk wekken bij het Nederlandse volk dat de familie Van Oranje Nassau aan het bezuinigen is. Zou voorlopig mooi meegenomen zijn natuurlijk, maar dat kan de aanstaande Republiek Nederland toch niet stoppen, zelfs niet als mevrouw de volgende keer met EasyJet vliegt.
Het regeringsvliegtuig dat ik op het oog heb voor Nederland is een Airbus ACJ A319, volgens bijgaande foto. Het heeft een actieradius van 7500 km, waarmee de overzeese gebiedsdelen en de VS makkelijk bereikbaar zijn. Het lijkt duur, maar de jaarlijkse lasten zijn niet hoger dan van de Fokker 70.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten