HOOFDPAGINA      

dinsdag 4 oktober 2011

De PvdA veranderde van de partij van de minister-president in een club van monarchisten

De PvdA werd altijd geassocieerd met Drees, zie foto, en met de minister-president. Ze hebben de gedachten van Lenin altijd omarmd. Lenin was tegen de Tsaar en voor een socialistische samenleving. Nederland heeft aan Drees met de PvdA te danken, dat in ons land, bij de vredesonderhandelingen na de Tweede wereldoorlog tussen Groot Brittannië, de VS en de vaderlandse politiek top met Drees en Van Oranje Nassau, de minister-president werd ingevoerd in 1945. Het duurde echter nog tot 1983 voordat de de minister-president werd opgenomen in de Nederlandse Grondwet. Drees, die 102 werd, maakte dat nog net mee.
In 1977 nam de PvdA op in haar manifest, dat ze een gekozen staatshoofd wilde. Helaas hebben ze deze passage in 2005 geschrapt voor hun nieuwe manifest en werden daarmee een ordinaire oranjeclub, zo er al een heel scala van bestond. Het is een en al oranje tegenwoordig bij de PvdA en daarmee is de PvdA een totaal andere club geworden dan ze waren, toen Drees nog lid was.
Voor de lager betaalden opkomen doen ze nog wel enigszins, maar daarvoor bestaat tegenwoordig de SP die toch wat consequenter is als het gaat om de belangen van de laagst betaalden. Voor de PvdA blijft niets over en functioneert nauwelijks meer als een politieke beweging, aldus Bram peper.
Voor allen, binnen de PvdA, die nog altijd tegen Oranje zijn: voor slechts €12 per jaar bent u lid van de Republikeinse Moderne Partij, doneren kan al vanaf €1,- en het komt helemaal goed met uw oude ideaal van de Republiek Nederland met een President.
Zie ook
'Cohen te weinig zichtbaar'
Cohen niet geschokt door kritiek
Positie Cohen niet ter discussie
Pim Vermeend Ploumen geeft Cohen een trap na en moet nu vertrekken.
Cohen en Ploumen praten het uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten