HOOFDPAGINA      

maandag 5 december 2011

Waarom het aangepaste EU-verdrag dat Merkel en Sarkozy hebben verzonnen de crisis niet zal oplossen

Bondskanseliere Merkel en President Sarkozy hebben een nieuw plan verzonnen om de euro, de eurozone en mogelijk zelfs de hele EU te redden. De twee machtigste landen in de EU, Frankrijk en Duitsland, willen landen, met te hoge begrotingstekorten, automatisch een forse geldelijke sanctie opleggen. Een maatregel voor de tribune, want landen met een groot begrotingstekort kunnen al helemaal geen hoge sanctie aan de EU betalen en een dergelijke sanctie zal alleen maar hun tekort laten oplopen. De crisis wordt ook hiermee dus nog steeds niet opgelost, omdat de gestrafte landen dan gewoon geld lenen om hun sanctie te betalen. Een schijnoplossing en uitstel van executie.
Duitsland blijft gelukkig tegen euro-obligaties en dat is gunstig voor Nederland, omdat wij tegen een lagere rente geld kunnen lenen, dan we anders aan de ECB zouden moeten betalen voor euro-obligaties. Toch nog een lichtpuntje.
De Europese Raad komt deze week opnieuw bijeen en gaat spreken over de plannen van Bondskanseliere Merkel en President Sarkozy.
Een andere nieuwigheid is een twee sporen EU, de EU van de eurozone en de totale EU, want Merkel en Sarkozy, zeiden genoegen te zullen nemen met het tekenen van hun ontwerpverdrag door de 17 eurolanden, waarmee het voor deze landen een soort supplement wordt op het verdrag van Lissabon.
Updates:
De kredietbeoordelaars geloven ook niet in het nieuwe "Merkozy" reddingsplan. Ze hebben verklaart, dat de triple A status van Frankrijk, Nederland en Duitsland onder druk staat.
Oranje/De Jager noemt de dreigende verlaging van onze triple A status een steuntje in de rug bij de aanstaande onderhandelingen over de crisis. Oranje zwendel, want hoe je het ook wendt of keert, een verlaging van onze rating door Standard & Poor is altijd nadelig.
Veel economen verbaasd dat de euro niet veel meer in waarde is gedaald
Oranje/Rutte zwamt over hardere en strengere begrotingsdiscipline met strenge automatische sancties. Een verhaal dat we al kennen en dat niet gaat werken. nee, de eurocrisis wordt de ondergang van Van oranje Nassau. Leve de Republiek!
Verdeeldheid op de Europtop. Opnieuw doorgedram over vertrouwen op de financiele markt. De politiek kan het vertrouwen op de financiele markt niet herstellen, omdat koersen autonoom tot stand komen op basis van vraag en aanbod.
Er zou een akkoord bereikt zijn op de EU-top, maar dat zijn nog altijd vage termen van strengere voorschriften en dergelijke.
De EU top zou een verdrag gaan sluiten tussen de 17 eurolanden, met strenge regels en automatische sancties. Waarom dit niet gaat werken hebt u zojuits gelezen in dit artikel.

Verlaat het zinkende oranjeschip. Koop roerende en onroerende goederen voor uw geld en besteedt een deel aan de RMP. Voor slechts €12 per jaar bent u lid van de Republikeinse Moderne Partij, doneren kan al vanaf €1,-.

2 opmerkingen:

anastasia zei

dus de landen , die als EERSTE BUITEN DE POT GEPIEST HEBBEN ,GAAN NU even nieuwe regels doornemen voor 17 dan wel 27 ( wat maakt het uit )landen ,dus je geld is op , je kan zelfs de rente op je lening niet terug betalen , en dan krijg je een boete , NOU GOED PLAN ZEG EN WAAR GAAN ZE DAN DIE BOETE VAN BETALEN, IK HEB 4 JAAR LAGERE SCHOOL EN 2 JAAR PERENPLUKKEN , MAAR DAT GELOF JE TOCH NIET ????,DE JAGER ZAL ALVAST WEL ONZE PENSIOEN CENTEN KLAARLEGGEN, DIE BEGRIJPT ER ECHT HELEMAAL NIETS, die wordt echt op zijn GRIEKS genomen ,wat een malloot ,dus kom op pvv en sp , we willen een referendum , en keihard WEER NEE gillen DIT KEER ,DE GULDEN TERUG ,UIT DE eu EN LATEN DIE IMBICIELEN IN bRUSSEL HET LEKKER ZELF UITZOEKEN ,NIEMAND IN NEDERLAND HEEFT VOOR EIN REICH EIN VOLK EIN FUHRER GESTEMD, DUS 14 MILJOEN NEDERLANDER ZETTEN ER DE SCHOUDERS ONDER , DE REST IS vvd, ZAKKENVULLER ,MATENNAAIER , BAANTJESJAGER , DUS DIE HEBBEN GEEN TIJD ,EN ALS WE DAN NAAR DE KLOTEN GAAN , HEBBEN WE HET TENMINSTE ZELF GEDAAN , EN NIET OMDAT bAROSO EN DIE NATTE DWEIL VON ROMPOU HET VOOR HET ZEGGEN HEBBEN , GOGLE nigel farage ,en ze een echte volkvertegenwoordiger
p.s. die banenmotor van de VVD gaat ook goed heee!!!! volgende keer gewoon wer VVD stemmen hoor ,echt een partij voor het volk , jezus laat me niet lachen

anastasia zei

we willen een REFERENDUM EN WEL ZO SNEL MOGELIJK , en zelf graag beslissen hoe en wanneer we naar de kloten gaan, dat is democratie, luisteren naar de stem / de mening van het volk , en niet na de verkiezingen ,WAAR JULLIE ZITTEN ALS VOLKSVERTEGENWOORDIGERS !!!je zakken vullen en besluiten om niet meer te luisteren , en alleen maar bezig te zijn voor na je periode in de regering ,zie leugnaar Balkenende + Gerrit ik steel als de raven Zalm, maar er wordt een keer afgerekend met deze heren en nog een paar Kok ,de Waal , de Jager , DE PEK EN VEREN STAAN KLAAR HEREN !!!
NOG HEEL EVEN EN NEDERLAND ONTPLOFT !!!!!!

Een reactie posten