HOOFDPAGINA      

maandag 12 december 2011

Alleen geld van de staat bij een tegenprestatie

De oranje PVV komt nu weer met een verhaal voor de tribune over koffiehuisinspecties, die jeugd aan een baan zouden moeten helpen. Gauw vergeten, dit soort plannen waren er al honderd, veel gezwam over harder en strenger en nog niet een oranje plan heeft gewerkt.
Het RMP programma vermeldt: "Werkgevers het recht geven personen in de bijstand met een verplichte CWI inschrijving, tegen ten minste het minimumloon in dienst te nemen. Dezelfde werkgevers de plicht opleggen al hun vacatures aan te melden bij het CWI. Zo heeft iedereen gelijke kansen op werk en zit niemand ten onrechte in een uitkering."
De stand van de ICT maakt een landelijke database met vraag en aanbod van werk zonder meer mogelijk. Het probleem van de Bulgaren en Polen die nodig zouden zijn voor seizoenarbeid, zou daarmee niet bestaan. Het spreekt vanzelf, dat weigeren van werk in dit systeem meteen een oplopende korting op de uitkering betekent. De meeste mensen zonder werk zal dit nopen tot arbeid voor hun uitkering en de enkeling, die zelfs het wegvallen van zijn uitkering aan zijn laars lapt en schulden gaat maken om te leven en zijn eventueel gezin te onderhouden, kan op een andere wijze aangepakt worden. 90% Van het probleem is hiermee de wereld uit en zo heeft iedereen gelijke kansen op werk en inkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten