HOOFDPAGINA      

zondag 4 december 2011

Het is politiek uit de vorige eeuw

Twan Huys stelde de vraag in Nieuwsuur: "is het geen politiek uit de vorige eeuw" en dat was naar aanleiding van het opheffen van de FNV en daarvoor een nieuwe structuur opzetten. Altijd leuk als zo'n mijnheer van de TV een dergelijke vraag opwerpt. Nederlanders blijven in tegenstelling tot andere Europese landen en de VS, sinds de opkomst van Internet, stug doorkijken naar nieuwsuitzendingen. Ze proberen krampachtig de omroepsfeer van vroeger vast te houden is mijn indruk, bang dat internet meteen uitmondt in de Republiek Nederland.
Toen Twan Huys de vraag stelde aan twee aanwezigen, is er niet nog veel meer uit de vorige eeuw en dan te denken aan politiek partijen. Het antwoord van Wijfels en Noten was ja. Inderdaad de hele eerste en Tweede kamer steunen nog blind Van oranje Nassau en zijn gewoon een grote oranjeclub, die uit angst voor de republiek blijven doordrammen met hun systeem uit de vorige eeuw.
Sinds het overlijden van Drees, Juliana Van Oranje Nassau en Luns is er heel wat veranderd in Nederland.
Op 14 september 2000 werd de eerste republikeinse partij in onze geschiedenis opgericht, de Republikeinse Moderne Partij. De media besteden er geen enkele aandacht aan, maar nu komt Twan Huys wel aanzetten met de vraag is het niet allemaal uit de vorige eeuw. Jawel mijnheer Huys, andere media en oranjeclubs in de Tweede Kamer, het is uit de vorige eeuw. de partij voor de nieuwe eeuw is de RMP en de politiek voor de nieuwe eeuw is de Republiek Nederland met de minister-president en een President.
De wekelijkse peilingen van De Hond die telegraaf.nl publiceert laten niets anders zien dan politiek uit de vorige eeuw met wat verschuivingen binnen de oranjeclubs die de Staten-generaal bevolken.
Van Oranje Nassau kan het nog proberen met een premier, maar de Grondwet vermeldt de minister-president. De minister-president, president, en de Republiek Nederland is de statutaire doelstelling van de RMP. Steun ons!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten