HOOFDPAGINA      

dinsdag 13 december 2011

Eindelijk een concrete actie tegen de graaicultuur en corruptie

Het Centraal Fonds Volkshuisvesting (CFV) stelt zeven oud-commissarissen van woningcorporatie SGBB aansprakelijk voor 39 miljoen euro. en dat betekent eigenlijk voor het eerst een concrete actie tegen de oranje graaicultuur.
De zoveelste directeur van een woningcorporatie wordt verdacht van corruptie en wordt strafrechtelijk vervolgd, omdat hij bijna altijd zaken deed met een bevriende zakenpartner. Corruptie ligt hier voor de hand.
Het gaat echter verder deze keer, omdat ook de complete raad van commissarissen van de betreffende woningcorporatie, de SGBB - Stichting Gereformeerde Bouwcorporatie voor Bejaarden, wordt aangepakt door 39 miljoen aan betaalde steun van hun terug te eisen.
Toeval is het vast niet, dat deze spectaculaire verandering in de bestrijding van de graaicultuur juist nu plaatsvindt, tijdens de actie van Occupy gericht tegen de graaicultuur, macht van de banken en het uitwonen van de wereld.
Het is te hopen, dat het CFV erin slaagt de miljoenen te verhalen op de falende commissarissen, zodat voor de toekomst het meteen afgelopen is met grote beloningen opstrijken door commissarissen en hun toezicht houdende taak verzuimen.
Update:
Woningcorporatie Waardwonen in Huissen heeft aangifte gedaan tegen een ex-directeur wegens fraude

Geen opmerkingen:

Een reactie posten