HOOFDPAGINA      

zaterdag 31 december 2011

Met politiek uit de vorige eeuw komen we niet uit de crisis

Het einde van het jaar is de tijd van voorspellingen. Volgens een Rabo topman komt de eurozone in 2012 uit de crisis.. Het is geen voorspelling maar het uitspreken van hoop, wat deze persoon doet. Niemand zit te wachten op een zo ingrijpende crisis als we nu kennen en iedereen wil er zo snel mogelijk vanaf. Dan zijn er van die lieden, die denken met doorzichtig optimistisch doen een dergelijke crisis een wending te geven, tot die groep behoor ik niet. Een economische crisis ontstaat vanzelf, al heeft het achteraf altijd wel een of meerdere oorzaken en een crisis gaat vanzelf, al zijn er altijd wel wat stimulerende maatregelen, die een marginale bijdrage hebben geleverd aan het oplossen. Zo zit het economische verkeer al eeuwen in elkaar en dat zal wel zo blijven.
Wij zijn bijna gewend geraakt aan de maakbare wereld, maar het maakbare van de wereld heeft natuurlijke beperkingen. Mijn verwachting is, dat zolang het oranje-regime in Nederland aan de macht blijft de malaise in de eurozone en de EU voortduurt. De Republikeinse Moderne Partij is niet voor niets ontstaan in 2000, de aanleiding waren de Balkanoorlogen in de jaren 90 vorige eeuw. In dezelfde tijd werd het plan voor de euro geboren in Maastricht begin jaren 90. Het heeft een tijdje de aandacht kunnen afleiden, maar de prijs is hoog en we zitten nu behoorlijk in de problemen. Nederland is een belangrijk land, als een van de orpcihters van de voorloper van de EU en politieke onrust in Nederland heeft grote gevolgen voor Europa. Politieke onrust is er en blijft er met twee kampen, van Oranje Nassau met hun aanhang en de Republikeinse Moderne Partij met de republikeinen in het land. Beide kampen staan recht tegenover elkaar en de onrust zal blijven totdat er een referendum heeft plaatsgevonden over de Republiek Nederland en een van de twee dat heeft gewonnen.
De impact van de RMP tegen Oranje overstijgt onze landsgrenzen verre, want koningin Elizabeth II is er alles aan gelegen, dat Van Oranje Nassau aan de macht blijft. De huidige Van Oranje Nassaus zijn door de Britten aan de macht geholpen in Nederland via een staatsgreep in 1813 en de Republiek Nederland zou Groot Brittannië nog meer isoleren in Europa. Duitsland heeft Nederland, met onze corridor naar de Noordzee, economisch nodig en is natuurlijk gebaat bij de Republiek Nederland, omdat het hun positie t.o.v. Groot Brittannië versterkt. Het laatste geldt ook voor Frankrijk. Leve de Republiek!
Hoe men het ook wendt of keert, het Van Oranje Nassau-regime komt niet verder dan politiek uit de vorige eeuw en daarmee komen we niet uit de crisis.
Updates:
Politieke leiders in de EU somber over 2012
Wellink heeft commentaar op de ECB in het kader van de crisis.
Kok uit kritiek op Europese regeringsleiders aangaande de aanpak van de crisis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten