HOOFDPAGINA      

vrijdag 24 augustus 2012

Na Romeinse- Habsburgse- en het Bourgondische rijk, de Europese Unie

Europa is gewend met een grote verscheidenheid aan landen, volkeren en culturen onder één bewind te functioneren. Alleen, al deze eerdere grote Europese rijken implodeerden en de huidige malaise met de EU en eurozone belooft niet veel goeds wat de bestendigheid betreft van de EU.
Bondskanseliere Merkel voelt dit aankomen blijkbaar en pleit nu voor een nieuw Europees verdrag , met een verdergaande integratie van Europa. Anders gezegd, de landen moeten meer macht afstaan aan Brussel.
Op zich een voor de hand liggende gedachte van mevr. Merkel, want de huidige basis werkt niet zo blijkt. Het wordt dus of stoppen of verder macht afstaan aan Brussel.
Van Oranje Nassau streeft van huis uit naar soevereiniteit en kan dus niet anders dan tègen de EU zijn, omdat de EU hoe dan ook haaks staat op hun streven. Uit hun opstelling blijkt dat ook, omdat de leden van hun club, Rutte, de Jager en anderen, voortdurend liggen te zeuren en moeilijk doen binnen de EU. Voor de Republiek en President ligt dat totaal anders, die kunnen zich best vinden in de EU en eurozone.
Nederland is economisch totaal afhankelijk van Duitsland en Duitsland heeft ons nodig voor hun economie. Het betekent dat we niet anders kunnen dan Duitsland volgen waar het gaat om de EU en de euro. Bij onze eventuele kritiek op en kanttekeningen bij de EU en euro zullen we dus altijd rekening houden met Duitsland.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten