HOOFDPAGINA      

woensdag 22 augustus 2012

Helft van de jongeren ziet niets meer in de Van Oranje Nassau democratie

Het aantal jongeren dat gaat stemmen daalt al jaren. Bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen, was de opkomst 75% en het aantal jongeren dat ging stemmen nog slechts 50%.
De oorzaak is, dat het Van Oranje Nassau-bewind blijkbaar niet het perspectief aan jongeren kan bieden, dat nodig is om hun tevreden te stellen. En dus beginnen ze met onverschilligheid en gaan ze al niet meer stemmen.
Van onverschilligheid kun je niet eten, dus worden de jongeren vanzelf weer verschillig. En verschil maken met het bewind van Van Oranje Nassau, en de Eerste en Tweede Kamerleden die allemaal trouw aan hun hebben gezworen, betekent kiezen voor de Republiek Nederland met een President. Dan heb je geen oranje-democratie, maar een echte democratie.
Op 14 september 2000 is de partij daarvoor al opgericht, de Republikeinse Moderne Partij. De RMP biedt perspectief aan jongeren.
Sinds die datum is alle perspectief wat het van oranje Nassau-regime aan jongeren dacht te bieden verdwenen, want geen van de oranje-regeringen heeft na die datum de 4 jaar uitgezeten. Wat jongeren nu doen is gaan zitten kijken naar de oranje quasi democratie, want zeg nou zelf een koninkrijk zo hun dat willen is per definitie geen democratie en daarmee gaan zitten kijken naar het vroegtijdig sneuvelen door het bestaan van de RMP van de oranje-regering nr 7, 8, 9 enzovoort. Een reeks die doorgaat tot Van Oranje Nassau via hun aanhangers instemt met een referendum over de staatsvorm, nog het enige perspectief. De RMP eist dan ook een referendum en rekent daarbij op steun van de jongeren, want zo werkt het niet meer, dat is met de 6 achtereenvolgende vroegtijdig gevallen regeringen onomstotelijk bewezen.
Voor slechts €12 per jaar ben je lid van de Republikeinse Moderne Partij, doneren kan al vanaf €1,-.
Blijf niet langer onverschillig, onderneem meteen actie, want het gaat om jullie toekomst ten slotte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten