HOOFDPAGINA      

maandag 13 augustus 2012

Oranje/D66 wil rommelen met een superprovincie en minder gemeenten

Opnieuw wil Van Oranje Nassau laten rommelen aan de basis van ons land, de provincies. Nu is het oranjeclubje D66 dat weer begint te emmeren namens mevrouw.
Nederland werd na de opstand tegen Van Habsburg voor het eerst een land. Deze opstand werd weliswaar geleid door Willem van Oranje, maar die wilde een Willem van Oranje-koninkrijk van Nederland maken en werd daarom doodgeschoten.
Na de moord op Willem van Oranje was er niemand die de macht opeiste en werden de Zeven Provinciën zelfs aangeboden aan de koningen van Frankrijk en Engeland, maar die bedankten beide voor de eer. Als vanzelf ontstond toen de Republiek der Zeven Verenigde Provinciën. De basis van de nieuwe republiek was de Unie van Utrecht van 1588. In 1648, na de zege op de Spanjaarden, werd de Republiek algemeen erkent en de naam veranderd in de Republiek der 7 Verenigde Nederlanden.
De VS namen onze republiek over in 1777 en vertaalden de naam in de Verenigde Staten van Amerika.
Vanaf 1795 heette onze Republiek de Bataafse Republiek en die duurde slechts tot 1806.

Sinds het bestaan van de RMP staat onze roemruchte en wereldberoemde Republiek van weleer opnieuw voor de deur met de President die de VS er aan toevoegden. Van Oranje Nassau bevalt dat natuurlijk niet en daarom willen ze rommelen met de basis van Nederland. Ze mogen wel uitkijken, gegeven wat er met hun voorvader gebeurd is.
Het oranje D66 wil en passant ook nog even het aantal gemeenten terugbrengen van 400 naar 200. Volslagen willekeurige indelingen ontstaan hiermee.
De EU heeft gezorgd voor 4 politiek lagen, de EU, de staat, de provincies en de gemeenten. Een bestuurslaag kan verdwijnen.
Natuurlijk begint de RMP met de Republiek Nederland en een president. De RMP laat de provincies bestaan en heft alle gemeenten op. Zo heb je éen bestuurslaag minder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten