HOOFDPAGINA      

dinsdag 27 november 2012

De eurozone en de EU leunen helemaal op Duitsland

Opnieuw gaan miljarden van eurolanden naar Griekenland, om de eurozone te redden. Iedereen is boos, de oranje Wilders spreekt van Markos Ruttos, maar daar heb je natuurlijk niets aan.
De echte kwestie is, dat de eurozone en de EU helemaal op Duitsland leunen en het is bijna onmogelijk voor Duitsland, dit vol te houden zonder zelf in grote problemen te komen, waarmee de euro alsnog valt.
De jongste overmaking van 43 miljard euro naar Griekenland, is zeker niet de laatste steunmaatregel voor het land van de stelling van Pythagoras.
De EU heeft blijkbaar een decennium lang zitten slapen terwijl Griekenland in die tijd tot een schuldenlast kwam van 175% van hun BNP.
De euro heeft een valse start te hebben gemaakt met vanaf het begin te veel landen met te grote schulden.
Alle zogenaamde reddingsmaatregelen die nu telkens worden opgedist, zijn steeds geen echte oplossing en iedereen voelt dat. Doekjes voor het bloeden zonder de diepe crisis te erkennen waar de eurozone en de EU inzitten.
Uiteindelijk zullen slechts twee mogelijkheden overblijven, stoppen met de euro of een flinke nivellering binnen de eurozone tussen rijke en arme EU landen, door elkaars schulden te betalen. In het laatste situatie zijn wij, Duitsland en Nederland, het kind van de rekening.
Nederland is economisch totaal afhankelijk van Duitsland en andersom, zodat we onze politiek ten aanzien van de euro en de EU op elkaar zullen moeten afstemmen.
Update:
Woensdag 28/11/12 werd door Europees commissaris Joaquin Almunia (Mededinging) bekendgemaakt, dat de Spaanse bankensector 37 miljard aan noodsteun nodig heeft. Het betekent opnieuw welvaart inleveren door het Nederlandse volk, want een deel van deze 37 miljard zullen wij op moeten brengen.
En zo gaat dit maar door........tot.................

Geen opmerkingen:

Een reactie posten