HOOFDPAGINA      

maandag 26 november 2012

'Nog nooit zoveel broeikasgassen'

'
Te denken, dat de hoeveelheid broeikasgassen zomaar kan worden terug gedrongen, door kleine beetjes aan aangepaste leefwijzen en maatregelen in de vervuilende industrie is mijn inziens een utopie.
Het enige dat echt soelaas zou kunnen bieden is de wereldbevolking halveren, maar dat is natuurlijk niet haalbaar. Niet de eerste 100 jaar en mogelijk zelfs nooit meer.
 China doet het wat dat betreft het beste van allemaal met hun één kind politiek. De tweede kinderen die toch geboren worden in China betalen een zeer hoge prijs voor dit alles, door uitsluiting van scholing en gezondheidszorg om maar wat te noemen.
Zolang de wereld China niet volgt zal de wereldbevolking gewoon doorgroeien en de aarde gewoon worden opgebruikt tot alle grondstoffen en voedsel op zijn. De mensheid zou dan massaal sterven en een paar geluksvogels zouden overblijven en opnieuw kunnen beginnen. Echter alle grondstoffen zijn dan op. Voedsel voor een beperkt aantal mensen zal dan nog wel lukken, maar massaal toenemen kan de mensheid op aarde dan niet meer, zonder opnieuw uit te sterven.
 Het mensdom zou zich op een andere planeet kunnen vestigen en daar voortplanten. Tot nu is nog niets concreets bekend van mogelijkheden tot menselijk leven in de kosmos anders dan op de aarde, maar wie weet wat nog ontdekt wordt tussen nu en ......... jaren.
Aan elk menselijk en dierlijk leven op aarde komt een einde. Mogelijk geldt dat ook voor de aarde zelf. Niemand weet het op dit moment.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten