HOOFDPAGINA      

donderdag 1 november 2012

De politie heeft het drukker met Oranje en zichzelf dan met het oplossen van misdaden

Er worden steeds minder misdaden opgelost schrijft telegraaf.nl en dat moet anders. De RMP hecht waarde aan orde en gezag op een wijze die past in deze tijd.

Voor de juiste orde en veiligheid het Duitse systeem overnemen van twee soorten politie en nauwelijks vergaderen. Een categorie agenten, die worden opgeleid in vechtsporten, verdedigings- en aanvalstechnieken en leren schieten. Deze bevinden zich de gehele dag op straat. Een tweede categorie welke leren administreren, verhoren afnemen en het in bewaring nemen en hebben van arrestanten. Deze bevinden zich de gehele dag op het bureau.
Het leidt tot een 6 maal grotere oplossing van het aantal misdaden, blijkens een onderzoek in Rheinland Westfalen in 2002 door de Katholieke Universiteit van Nijmegen. Tevens het vergaderen bij politie én justitie terugdringen naar het Duitse niveau van 2 uur per 14 dagen. Een soortgelijk onderzoek van de Universiteit van Twente in maart 2008, is voor GL aanleiding geweest bij de regering en Kamer aan te dringen op overname van het Duitse systeem
De Politie de bevoegdheid geven tot fouillering van personen op straat.
Het vuurwapenbezit bestrijden.
Het strafprocescircuit van de rechtelijke macht is al jaren verstopt en overbelast. In de meeste zaken is er bekentenis. Deze zouden allen door één rechter kunnen worden afgehandeld. Dit betekent grofweg een vergroting van de capaciteit met een factor 2 tot 3.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten