HOOFDPAGINA      

donderdag 8 november 2012

Agent doet zijn werk en hem wordt poging tot doodslag ten laste gelegd

Een agent in Ravenstein schiet na een achtervolging van 65 km een vluchtende verdachte neer en wordt vervolgens vervolgd voor doodslag. Op deze wijze kan de politiek inderdaad beter binnen blijven zitten en dat doen ze dan ook in grote getale.
Voor de politie moet een andere wet gelden als voor gewone burgers waar het gaat om toepassen van geweld, omdat hun beroep nu eenmaal geweld en vuurwapen gebruik meebrengt.
Agenten die ten onrechte geweld gebruiken of hun vuurwapen gebruiken, moeten niet vervolgd kunnen worden voor doodslag, omdat hun beroep nu eenmaal optreden met geweld meebrengt. Het wordt zelfs van hun geëist door de bevolking en de politiek.
Gebeurt het dan een keer dat een agent ten onrechte geweld en of zijn wapen gebruikt, is dat het risico van het vak. In een dergelijk situatie moet een agent ten hoogste gestraft worden met een boete of een schorsing. Als het herhaaldelijk voorkomt bij dezelfde agent, moet hij of zij natuurlijk ontslagen worden.
Vervolging van politie voor doodslag in de uitoefening van hun functie, moet niet kunnen of alleen met een fractie van de straffen die gewone burgers krijgen voor doodslag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten