HOOFDPAGINA      

donderdag 29 november 2012

Tègen een hogere zorgpremie voor ongezond levende mensen

Bijna de helft van de Nederlanders vindt dat de premie van mensen die ongezond leven omhoog moet kunnen. Dat blijkt donderdag uit een onderzoek van onderzoeksinstituut NIVEL en een onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) die onafhankelijk van elkaar zijn gedaan. Bron:Telegraaf.nl
/> Hier ben ik tegen.
Ongezond levende mensen leven in de regel toch al korter, laat men ze ook nog een hogere zorgpremie betalen leven ze nog korter. Sinds het overlijden van Drees, u weet wel de verpersoonlijking van de minister-president die zelf 102 jaar was toen hij in 1988 overleed, is het sociale gehalte van Nederland toch al enorm achteruit gehold, de saamhorigheid nagenoeg verdwenen en de differentiatie tot belachelijke proporties toegenomen.
Het ook nog differentiëren van de zorgpremie is nu net een brug te ver wat mij betreft. Zwakke mensen kunnen er lang niet altijd wat aan doen, dat ze te veel eten snoepen en of roken. Het is zeer ongepast en een beetje inhumaan om ze dan ook nog eens te straffen met een hogere premie. Tègen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten