HOOFDPAGINA      

woensdag 4 januari 2012

De President van Duitsland maakte een paar foutjes maar weerstaat nog altijd de druk om af te treden

President Wulff van Duitsland heeft een paar fouten gemaakt. Het is echter niet meer dan een scheve schaats. Niets illegaals, zoals President zelf stelt en voorzover nu bekend. Het ongewenste optreden van President Wulff inzake financiering van privézaken en contacten over deze en een andere prive kwesties met de media, zijn eigenlijk net niet erg genoeg om de President af te zetten en in de beleving van President Wulff niet erg genoeg om vrijwillig af te treden.

Direct na zijn verkiezing tot Bondspresident feliciteerde ik Christian Wulff met zijn verkiezing in de volgende emal:
Sehr geehrter Herr Wulff,
Ich möchte Ihnen zu Ihrer Wahl zum Bundespräsidenten gratulieren.

Herzliche Grüße

Ben Van Herwijnen
Gründer die RMP und der erste Niederländer, wer geht für Präsident zu werden
Enkele weken later werd ik aangenaam verrast met deze bedankkaart van de President van Duitsland gericht aan mij en de partij. Een bedankkaart, die meteen de eerste internationale politieke erkenning voor mij en de Republikeinse Moderne Partij betekende en daarvoor blijf ik Christian Wulff dankbaar.
Klik op de kaart om te vergroten en te lezen.

Op WDR heb ik het interview gezien, dat de Bondspresident gaf op aandringen van Angela Merkel, om openheid te geven over de kwestie. De President bood zijn excuses aan, die door Bild  zijn aanvaard. Hij maakte gewag van het feit, dat hij ook maar een mens is en dus fouten maakt en gaf een plausibele uiteenzetting hoe het heeft kunnen gebeuren. Natuurlijk is er hoon in Duitsland en ruikt de oppositie bloed, toch is Christia Wulff nog altijd de President en treedt hij niet zelf terug, wat zijn voorganger Hort Köhler deed na kritiek, zal Duitsland de moed moeten opbrengen om hun President af te zetten. Ook wees President Wulff erop, dat de President vrienden heeft en als mens gewoon met zijn vrienden moet kunnen omgaan. In Nederland vindt met het heel gewoon, dat van oranje Nassau iedereen, die hun welgevallig is en onvoorwaardelijk steunt, bevoordeelt met mooie baantjes. In Duitsland wordt meteen heisa gemaakt als ze maar denken, dat de President mogelijk vrienden zou kunnen hebben bevoordeeld. Tot op zekere hoogte zijn dit soort dingen onvermijdelijk, wilde Christian Wulff aangeven en dat ben ik helemaal met hem eens. De juiste grens trekken in dit soort kwesties is en blijft de kunst en dat doet President Wulff beter dan mevr. Van Oranje Nassau. Dus leve de President. Van mij mag Christian Wulff blijven zitten, ik hoop het zelfs, al is het alleen maar omdat anders koningin Elizabeth II wel eens geneigd zou kunnen zijn tot enig leedvermaak om de tweede opeenvolgende President van de Bondsrepubliek, die vervroegd aftreedt.

Ten opzichte van het plichtsverzuim van mevrouw Van Oranje Nassau tegen artikel 74 lid 1 eerste zin van onze Grondwet, is het omstreden recente optreden van de Bondspresident niet meer dan een scheve schaats. Nederland heeft alle reden Van Oranje Nassau af te zetten in verband met hun plichtsverzuim tegen onze Grondwet, want dat is de grootst mogelijke wandaad voor een politiek kopstuk.
Nee, in plaats daarvan gaat Nederland het gedrag van mevr. Van Oranje Nassau zitten vergoelijken en proberen dezelfde Nederlanders de President van Duitsland te verdoemen. Nederland ziet de splinter in andermans oog en niet de balk in het eigen oog.

Op internet circuleren verhalen dat de eerste getatoeëerde first lady van Duitsland vroeger als prostituee heeft gewerkt, meldt telegraaf.nl. De President is in zijn laatste interview niet expliciet ingegaan op deze verhalen. In algemene zin noemde hij verhalen op internet over zijn vrouw 'verzinsels'.

Alle ontwikkelingen in de affaire rond de President van Duitsland staan op http://meta.tagesschau.de/tag/wulff

Het Duitse volk gaf aanvankelijk met een meerderheid van 61% President Wulff een tweede kans. Inmiddels liggen de cijfers voor/tegen aftreden op 50% tegen 50%.
Mogelijk valt Wulff toch. Het feit dat de oppositie hem zou laten vallen als hij gelogen heeft is op zich niet genoeg, dan moet President Wulff toch altijd nog zelf opstappen onder de druk. Afzetten van de President kan alleen met 2/3 meerderheid, maar dat zal Duitsland niet zo makkelijk doen, want dat is ook weer slecht voor hun internationale aanzien. Heeft President Wulff gelogen, zal wat het zwaarst is het zwaarst moeten wegen.
Updates:
Nu ook de eerste CDU'er(s) het aftreden eist van Christian Wulff, kan het presidentschap van dhr. Wulff snel eindigen en dat is helaas geen reclame voor de republiek, maar altijd nog beter dan Van Oranje Nassau, want een nieuwe President is snel gekozen.
Opnieuw een beschuldiging van President Wulff. Zijn vrouw zou tegen gunstige voorwaarden een Audi Q3 hebben gereden. Het heeft langzamerhand alles weg van een hetze tegen President Wulff. Ook een President is iemand, die vrienden heeft en vijanden. Allerlei personen hebben er belang bij, bij de President in een gunstig daglicht te staan. De President moet zelf zijn grenzen trekken, wat nog wel en wat niet meer toelaatbaar is.

Op 3/2/2012 had nog maar 16% van het Duitse volk vertrouwen in hun President en was 53% voor aftreden tegen 43% voor aanblijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten